Locale Altele
Duminica, 9 Mai 2021
Dum, 9 Mai 2021
Vasile Lup împarte sarmale de trei ani nevoiasilor din Satu Mare
Veronica Hodas  - Luni, 4 Februarie 2013

Nu mai putin de 72.000 de sarmale în 36 de luni. Așa sună bilanțul omului de afaceri Vasile Lup, care luni  a împărțit din nou sarmale nevoiașilor. Acțiunea, devenită deja tradiție de trei ani, va continua pentru că oamenii străzii sunt tot mai mulți.Încă de la ora 11,30 nevoiașii s-au strâns pe platoul din Piața Vasile Lucaciu pentru a primi din cele 2.000 de sarmale puse la dispoziție de către filantropul Vasile Lup. După cum este tradiția de trei ani încoace, în prima zi de luni din lună acesta vine cu ajutoarele calde. Zeci de oameni s-au înghesuit pentru o farfurie de sarmale, câteva felii de pâine și un pahar de suc.


“Plouă, ninge, dar noi suntem aici. Nu am lipsit niciodată. Din păcate acțiunea va continua, chiar dacă aș vrea să mă opresc. M-aș bucura să vin pe platou și să constat că nu mai am cui să împart sarmale
”, a declarat Vasile Lup.


Mândru de această reușită, omul de afaceri totuși se arată dezamăgitt de faptul că în trei ani numărul celor care vin după sarmale nu a scăzut.


Potrivit acestuia, acțiunea va continua până vor mai exista oameni care au nevoie de o masă caldă măcar odată pe zi. Sarmalele au devenit deja o tradiție și sunt preparate după aceeași rețetă.

1756 vizite
Distribuie pe