Locale Altele
Miercuri, 17 August 2022
Mie, 17 Aug 2022
Profesorii au confundat Primăria cu Prefectura şi au pichetat-o degeaba
Leontina Volosciuc  - Joi, 27 Noiembrie 2008

Aproximativ 80 de cadre didactice şi lideri de sindicat din judeţ s-au adunat joi în faţa Prefecturii pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de hotărârea primarului Iuliu Ilyes de a nu acorda tichete-cadou profesorilor.
 
Ioan Drăgan, liderul de sindicat din Învăţământul Preuniversitar, a precizat că protestatarii au întocmit şi un memoriu pe care intenţionau să-l înmâneze autorităţilor locale, însă nici un reprezentant al Prefecturii sau Primăriei nu a ieşit să stea de vorbă cu ei. Ioan Drăgan a mai spus că orice argumente ar aduce primarul cu privire la neacordarea tichetelor-cadou nu explică de ce alte judeţe ţară şi chiar primării din judeţ, precum cele din Carei sau Negreşti-Oaş au acordat tichete profesorilor.


La rândul său, primarul Iuliu Ilyes susţine că bugetul oraşului pe acest an nu permite acordarea de tichete-cadou profesorilor şi că aceştia nu sunt angajaţii Primăriei, ci ai Ministerului Educaţiei şi Învăţământului. “Să meargă să picheteze Inspectoratul Şcolar” - a fost reacţia primarului ieri, în cadrul unei conferinţe de presă. 


Liderul SIP, Ioan Drăgan, a anunţat că dacă până săptămâna viitoare nu vor primi un răspuns în privinţa tichetelor, în data de 4 decembrie vor picheta din nou Prefectura.

Tags: pichetare  profesori  primarie  
1833 vizite
Distribuie pe