Locale Altele
Joi, 20 Ianuarie 2022
Joi, 20 Ian 2022
Modificări ale traseelor autobuzelor în municipiul Satu Mare
Florin Răchitan  - Marti, 9 Aprilie 2013

În urma solicitărilor din partea populaţiei, primarul Dorel Coica şi directorul societăţii de transport public Transurban, Simion Ivan, au prezentat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, principalele modificări aprobate pentru traseele autobuzelor care circulă pe teritoriul municipiului Satu Mare.

Modificările intră în vigoare începând cu data de 15 aprilie şi, potrivit declaraţiilor edilului-şef, au fost stabilite cu scopul de a eficientiza cursele care transportă zilnic 20.000 de călători.

 

Astfel, la solicitarea locuitorilor din Micro 16, pe lângă Linia 1 care circulă peste Podul Golescu, se înfiinţează o nouă linie, denumită „1 barat”, care va circula în zilele lucrătoare, în intervalul orar 5.50 – 17.00 pe traseul Micro 16 - Drum Carei – Pod Decebal – str. 1 Decembrie – Gară şi retur pe traseul Gară – Ceas Electric – Cuza Vodă – Pod Decebal – Drum Carei – Micro 16. Precizăm că această linie va înlocui cursele de pe traseul Micro 16 – Piaţa nr.1 – Gară cu plecare din Micro 16 la orele 6.30, 7.25 şi 8.05.

 

Pe Linia 2 se va modifica traseul, adică pe sensul de mers spre cartierul 14 Mai autobuzele vor trece pe la Gară - str. Grigore Ureche - cart.14 Mai, iar la retur pe str. Avram Iancu.

 

Linia 3 se va prelungi pe str. Gorunului până la noul Aquaparc, de la data punerii în funcţiune a acestuia, în timp ce pe Linia 6 se suspendă porţiunea de traseu Micro 16 – Hanul lui Ion, singurul copil care făcea naveta de acolo spre o şcoală din oraş urmând să fie preluat de o cursă de microbuz care circulă dinspre Carei.  

 

Pe sensul de mers spre cartierul Solidarităţii, autobuzul de pe Linia 11 va circula pe str. Anghel  Saligny şi va trece prin faţa magazinului Lidl, urmând să se amenajeze o staţie aproape de magazinul respectiv.

 

Pe Linia 13, din lipsă de călători în zilele lucrătoare, se suspendă porţiunea de traseu dintre Micro 16 şi Hypermarketul Real pentru cursele care au plecare din cartierul Micro 16 la orele 8.40, 9.50, 11.00, 12.10 .        

 

Pe Linia 15, în zilele de sâmbătă şi duminică, autobuzele vor avea capăt de linie la cimitirul de pe strada Amaţului şi vor circula pe str. I. Vidu din cartierul Micro 17, cu staţie la Moară.

 

Primarul Dorel Coica aşteaptă şi alte propuneri de la populaţie pentru eficientizarea circulaţiei autobuzelor în municipiu, orice sesizare se poate semnala pe site-ul Primăriei Satu Mare.

În perspectivă, după ce se va ajunge la final cu analiza activităţii Transurban şi vor fi luate măsuri de reformare şi eficientizare a societăţii respective, inclusiv prin eliminarea „familiilor” angajate acolo pe bază de nepotism, conducerea Primăriei are în vedere şi schimbarea completă a flotei de autobuze, urmând să achiziţioneze vehicule noi şi moderne.

1801 vizite
Distribuie pe