Locale Altele
Marti, 5 Iulie 2022
Marti, 5 Iul 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Secţiile de Pediatrie şi Chirurgie Pediatrică, complet modernizate
Florin Răchitan  - Vineri, 10 Mai 2013

O nouă investiţie majoră la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare a fost inaugurată vineri de preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, respectiv Mircea Govor, în prezenţa membrilor conducerii şi a cadrelor medicale din această instituţie.
 

 

Este vorba despre reabilitarea şi modernizarea completă a secţiilor de Pediatrie şi Chirurgie Pediatrică, o investiţie în valoarea totală de 800.000 de lei, finanţarea fiind asigurată din bugetul judeţului şi din sursele proprii ale spitalului.

 

Directorul SJU Satu Mare, Adrian Marc, şi-a exprimat satisfacţia cu privire la faptul că s-a reuşit finalizarea acestei investiţii, chiar dacă s-a înregistrat puţină întârziere, având în vedere faptul că lucrările au început în timpul iernii, în plin sezon al virozelor, în care secţia de Pediatrie a fost plină de copii bolnavi, iar cadrele medicale au muncit „în condiţii de război” pentru a asigura toate serviciile posibile acestei categorii vulnerabile de pacienţi.

 

Cei doi reprezentanţi ai conducerii judeţului le-au mulţumit medicilor şi asistenţilor pentru răbdare şi colaborare şi au anunţat continuarea investiţiilor majore, inclusiv punerea în funcţiune, în cursul lunii următoare, a noului computer tomograf performant şi reamenajarea la standarde europene a zonei de acces în Spitalul Judeţean.

 

În urma investiţiei recente au fost reabilitate toate saloanele, cabinetele, grupurile sanitare şi spaţiile aferente la Secţia Pediatrie cu 55 paturi şi cea de Chirurgie Pediatrică, cu 25 paturi. De asemenea, au fost amenajate mai multe saloane VIP, în care pot fi cazaţi pacienţii la tariful de 50 lei/zi, acestea asigurând facilităţi suplimentare faţă de saloanele obişnuite, însă dotările ambelor categorii de saloane satisfac cele mai exigente standarde europene.

2395 vizite
Distribuie pe