Locale Altele
Luni, 6 Februarie 2023
Luni, 6 Feb 2023
Primarul Dorel Coica a fost la Bruxelles să aducă bani europeni
Florin Răchitan  - Luni, 20 Mai 2013

În cadrul unei conferinţe de presă, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a prezentat detalii despre vizita pe care a efectuat-o în cursul săptămânii trecute la Bruxelles cu scopul de a se documenta despre fondurile disponibile pentru proiectele care vor obţine finanţare în perioada 2014 – 2020.

 

Însoţit de europarlamentarii Corina Creţu şi Ioan Mircea Paşcu, edilul-şef al Sătmarului a avut întâlniri cu mai mulţi comisari şi raportori europeni, care i-au prezentat liniile principale de finanţare destinate proiectelor transfrontaliere în care vor fi implicate judeţele Satu Mare, Bihor, Arad şi Timiş împreună cu judeţele vecine din Ungaria.

 

Principalele domenii în care municipiul şi Zona Metropolitană Satu Mare vor depune proiecte spre finanţare sunt cele care privesc dezvoltarea infrastructurii, reabilitarea termică a locuinţelor (inclusiv utilizarea surselor de energie alternativă), protecţia socială şi reabilitarea monumentelor istorice.

 

Dorel Coica a declarat că se bazează pe finanţările europene la fel de mult ca pe fondurile guvernamentale acum, după ce „se pare că se vor deschide pentru noi şi porţile Bucureştiului”, odată cu aşteptata excludere din PSD a senatorului Valer Marian, căruia, de-altfel, i-a cerut din nou demisia şi din Senat.

 

În finalul conferinţei de presă, Dorel Coica a prezentat fotografii cu noi acte de vandalism ale unor concitadini de-ai noştri în zona Centrului Nou şi în Grădina Romei, anunţând că tocmai se finalizează documentaţia pentru instalarea unui număr de 66 de camere de supraveghere în puncte „sensibile” ale oraşului, pentru a-i identifica rapid pe vandali.

 

De asemenea, Dorel Coica a făcut apel la sătmărenii care sunt martorii unor asemenea distrugeri în spaţiul public să le semnaleze pe site-ul Primăriei sau pe pagina sa personală de Facebook, pentru a se putea lua rapid măsuri împotriva huliganilor.

1450 vizite
Distribuie pe