Locale Altele
Duminica, 3 Decembrie 2023
Dum, 3 Dec 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Întârzieri la extinderea rețelelor de apă în județul Satu Mare
Florin Răchitan  - Luni, 26 August 2013

Proiectele pentru reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare în județul Satu Mare sunt în întârziere cu aproape 5 luni, însă principalii responsabili cu implementarea acestora dau asigurări că nu se va depăși termenul de finalizare stabilit pentru sfârșitul anului 2015.

 

Stadiul de realizare a celor 15 proiecte finanțate de Uniunea Europeană cu aproape 103 milioane de euro și puse în aplicare de societatea Apaserv Satu Mare a fost analizat luni în cadrul unei ședințe la care a participat directorul general al Autorității de Management pentru Programul Operațional Sectorial Mediu  (organism prin care se asigură finanțarea UE), Ciprian Ghioc, precum și reprezentanții firmelor de consultanță și execuție, dar și cei ai autorităților locale implicate în proiecte.

 

Directorul societății Apaserv, Daniel Stegerean, și directorul executiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară APĂ, Octavian Lazin, au explicat întârzierile prin birocrația excesivă, modificările legislative frecvente, procedurile complicate pentru achiziții, precum și contestațiile depuse în cazul unor licitații, ceea a bulversat termenele inițiale.

 

Scopul ședinței de luni a fost tocmai găsirea unor soluții pentru eficientizarea punerii în practică a proiectelor și reducerea termenelor de plată, astfel încât toate lucrările să fie executate și achitate până în luna decembrie 2015. În caz contrar, asupra responsabililor cu derularea proiectelor vor plana suspiciuni de evaziune fiscală, “cu consecințe la care nici nu vreau să mă gândesc”, după cum s-a exprimat directorul ADI APĂ, Octavian Lazin.

 

Cele 15 proiecte derulate prin Apaserv fac parte din Masterplanul de dezvoltare a infrastructurii de apă-canal din 13 localități ale județului, printre care se numără orașele Satu Mare, Carei, Negrești-Oaș, Tășnad, Livada și Ardud.

1169 vizite
Distribuie pe