Locale Altele
Marti, 25 Ianuarie 2022
Marti, 25 Ian 2022
Fostul Cinematograf Popular va fi cumpărat de Primăria Satu Mare
Florin Răchitan  - Joi, 31 Octombrie 2013

Consilierii locali sătmăreni au votat în şedinţa de joi, în unanimitate, proiectul de hotărâre care prevede achiziţia imobilului de pe strada Ştefan cel Mare nr.18, adică a clădirii fostului Cinematograf Popular.

 

Valoarea clădirii a fost stabilită la aproape 550.000 de euro, pe care Primăria o va plăti proprietarei, Cooperativa Urania, în rate anuale de cel puţin 100.000 de euro, până în anul 2017.

 

Clădirea este cuprinsă într-un proiect amplu de reabilitare pe care îl derulează Primăria Satu Mare împreună cu o fundaţie a Primăriei Nyiregyhaza din Ungaria, în cadrul unui program comun ce beneficiază de finanţare de la Uniunea Europeană.

 

Primăria Satu Mare va cheltui încă peste un milion de euro, bani primiţi de la UE, pentru reabilitarea şi dotarea clădirii cu mobilier şi logistică modernă, astfel ca aceasta să găzduiască un incubator de afaceri şi un centru de dezvoltare comunitară.

 

La finalul şedinţei de joi s-au iscat discuţii în jurul unui proiect care nici nu a figurat pe ordinea de zi. Patronul Clubului Select de pe Drumul Careiului ar fi dorit să se asocieze cu Primăria Satu Mare pentru ca aceasta din urmă să suporte, din bani publici, unele cheltuieli de funcţionare a piscinei de înot pentru sportivi din incinta complexului hotelier, care se pare că e singura piscină de acest fel din municipiul Satu Mare.

 

Cauza a fost susţinută de reprezentantul Asociaţiei pentru Dezvoltarea Înotului, Tiberiu Markos, care a vorbit despre performanţele sportive şi premiile obţinute de-a lungul timpului de copiii care se antrenează la piscina respectivă, solicitând un sprijin pentru menţinerea acesteia în funcţionare, în condiţiile în care firma ce administrează Select Club a intrat în insolvenţă şi există pericolul ca bazinul de înot să fie închis definitiv.

 

Proiectul de hotărâre nu a trecut de comisia de specialitate a Consiliului Local, întâlnind împotrivire în special din partea UDMR şi PSD, dar la şedinţa de joi s-a ajuns la concluzia că problema va mai trebui discutată la nivelul conducerii Primăriei şi e posibil să se găsească o soluţie pentru menţinerea în funcţiune a bazinului de înot, indiferent de soarta pe care o va avea Select Club.

1409 vizite
Distribuie pe