Locale Altele
Joi, 25 Aprilie 2024
Joi, 25 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Instituţii care trec în subordinea CJ după descentralizare
Florin Răchitan  - Joi, 21 Noiembrie 2013

Conducerea Consiliului Judeţean Satu Mare a prezentat lista instituţiilor pe care le va prelua cu tot cu patrimoniile lor, începând cu 1 ianuarie 2014, în urma descentralizării.

 

Acestea sunt Direcţia Agricolă, cu sediul de pe strada Lăcrămioarei, dar şi cu o parte a vechiului sediu de pe str. 1 Decembrie 1918; filiala judeţeană a Agenţiei Naţionale de Pescuit, cu 779 ha teren reprezentând amenajări piscicole la Moftin, Micula, Livada şi Lazuri; Direcţia de Cultură; Palatul Copiilor din Satu Mare şi cluburile elevilor din celelalte oraşe ale judeţului; Agenţia pentru Protecţia Mediului, cu tot cu sediul de pe strada Mircea cel Bătrân; Direcţia de Sănătate Publică, cu toate imobilele aferente; Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport, cu taberele de la Tarna Mare, Vrăticel şi Livada, dar şi Hotelul Sport din Satu Mare, însă fără Taberele Şcolare din capitala judeţului, acestea urmând să intre în componenţa unei structuri regionale a taberelor.

 

Unul dintre cele mai importante obiective de pe această listă este, fără îndoială, Hotelul Sport din Satu Mare, iar cei din conducerea Consiliului Judeţean nu şi-au ascuns intenţia de a verifica modul în care acesta a ajuns în timpul guvernării PDL-iste, printr-un contract de concesiune, pe mâinile celebrilor fraţi Gal din Carei.

 

„Am înţeles că fraţii Gal şi-au vândut acţiunile la firma concesionară a Hotelului Sport, adică, mai pe româneşte, au vândut pielea ursului din pădure. Vom avea grijă ca hotelul să aibă din nou destinaţia pentru care a fost construit” – a anunţat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor.

 

În acelaşi stil, el i-a anunţat şi pe cei de la Asociaţia Carpatină Ardeleană că pot să-şi ia adio de la rolul de custozi ai Ariilor Protejate Râul Tur. Odată cu trecerea Agenţiei pentru Protecţia Mediului în subordinea Consiliului Judeţean vor fi destui specialişti disponibili pentru a prelua custodia acelor arii protejate, astfel că ONG-ul responsabil până acum de această activitate, foarte contestat de primarii şi cetăţenii din zonă, va fi „scos din joc”.

 

„Vom continua să protejăm natura, dar în nici un caz în dauna dezvoltării comunităţilor locale. Vom asigura un echilibru între aceste aspecte, pentru a nu condamna la subdezvoltare localităţile incluse în Ariile Protejate Râul Tur. Adică vom împăca şi omul şi broasca” – a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef.

1438 vizite
Distribuie pe