Locale Altele
Sambata, 8 Mai 2021
Sam, 8 Mai 2021
Secţie nouă de Boli Dermato-Venerologice la Spitalul Vechi
Florin Răchitan  - Miercuri, 30 Aprilie 2014

Prefectul Eugeniu Avram, preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, respectiv Mircea Govor, precum şi directoarea Spitalului Judeţean, Erica Venemozer, au tăiat miercuri panglica inaugurală a noii Secţii de Boli Dermato-Venerologice situată în clădirea Spitalului Vechi.

Noua secţie este de trei ori mai mare decât cea care a funcţionat acolo până nu demult şi a fost reabilitată complet şi modernizată printr-un proiect al Consiliului Judeţean, valoarea investiţiei ridicându-se la 434.000 de lei.

Secţia cuprinde opt saloane cu un număr total de 25 paturi, sală de consultaţii, sală de tratamente, sală pentru mici intervenţii, două cabinete medicale, precum şi grupuri sanitare şi alte anexe, toate dotate cu mobilier şi aparatură nouă. O contribuţie importantă la dotarea saloanelor cu mobilier a avut-o Organizaţia Caritas.

Noua secţie este deservită de doi medici – şefa secţiei, Terezia Buşilă, şi directorul medical al Spitalului Judeţean, Paula Mare – precum şi de şapte asistente medicale şi două infirmiere.

 ”Aşa cum am promis, continuăm investițiile pentru reabilitarea și modernizarea infrastructurii de sănătate a județului Satu Mare. Acest lucru ni l-am asumat în strategia județului și urmărim ca să putem oferi sătmărenilor și cadrelor medicale condiții de muncă optime și condiții hoteliere pentru pacienți la nivelul standardelor europene. Până acum am reușit să finalizăm trei nivele la Spitalul Nou, iar acum începem şi reabilitarea secţiilor din Spitalul Vechi, acesta fiind primul pas important pe care îl facem azi” - a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ștef.

La rândul lui, vicepreşedintele Mircea Govor a declarat că la jumătatea mandatului se află încă la jumătatea drumului în ceea ce priveşte reabilitarea unităţilor spitaliceşti din judeţul Satu Mare, dar chiar şi aşa s-a făcut mai mult în ultimii doi ani decât în ceilalţi 20 de ani la un loc şi a dat asigurări că investiţiile vor continua în acelaşi ritm până la schimbarea completă a condiţiilor din toate spitalele.

2697 vizite
Distribuie pe