Locale Altele
Miercuri, 18 Mai 2022
Mie, 18 Mai 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Pregătirile pentru alegerile europarlamentare īn linie dreaptă
Veronica Hodas  - Luni, 19 Mai 2014

Prefectul Eugeniu Avram, alături de președintele Biroului Electoral Județean 32 Satu Mare, Adriana Vîlcu,  reprezentanta Autoritatății Electorale Permanente , Loredana Rusu au susținut o conferință de presă legată de măsurile întreprise de Instituția Prefectului, BEJ, AEP, legat de organizarea alegerilor europarlametare în județul Satu Mare.

La nivelul județului Satu Mare au fost preluate 349.864 buletine de vot care au fost editate în grija Ministerului Afacerilor Interne. 

Prefectul a declarat că s-au achiziționat 334 ștampile de control, echivalent cu numărul secțiilor de votare, 1.670 ștampile cu înscrisul votat și 313.567 autocolante.„Avem prevăzut un buget de 1.270.00 mii lei pentru îndemnizații, 210 mii lei cheltuieli cu materialel și 10.000 lei pentru investiții”, a declarat acesta.

Distribuirea buletinelor către secțiile de votare va avea loc vineri, iar materialele vor fi depozitate la sediul primăriilor până sâmbătă când se vor distribui la toate secțiile de votare. Paza secțiilor va fi asigurată de poliție, pompieri, jandarmi, polița de frontieră și chiar de la serviciul de pașapoarte și permise. Marți și miercuri se va face instruirea președinților și locțiitorii secțiilor de votare.

Cetățenii cu drept de vot care au în familie aparținători care din cauza sănătății nu se pot deplasa la secțiile de votare și doresc să voteze, pot să solicite urna specială. Pentru a avea această posibilitate trebuie să vă deplasați sâmbătă la secția de votare de care aparține persoana pentru care solicitați urna specială, să completați o cerere la care trebuie să atașați actele medicale care atestă starea persoanei pentru care se solicită urna specială.. 

BEJ Satu Mare a adoptat o decizie la solicitarea Penitenciarului Satu Mare unde s-a aprobat arondarea a două secții de votare. În custodia penitenciarului se află 600 de persoane cu drept de vot, iar urnele se vor deplasa de la două secții de votare. 

Prefectul asigură cetățenii județului că „suntem în grafic cu toate măsurile organizatorice” cu tot ceea ce a depins de Instituția Prefectului, de BEJ și AEP

 

 

868 vizite
Distribuie pe