Locale Altele
Marti, 28 Septembrie 2021
Marti, 28 Sept 2021
Poliţiştii comunitari au dat amenzi de cinci miliarde lei vechi
Florin Răchitan  - Joi, 22 Ianuarie 2009

Aproape cinci miliarde lei vechi a fost valoarea totală a amenzilor date de poliţiştii comunitari în cursul anului trecut, se arată în bilanţul activităţii Serviciului Public Comunitar Specializat din Satu Mare.

Amenzile au fost aplicate pentru diverse infracţiuni comise de sătmăreni, începând cu cerşetoria şi până la parcarea maşinilor pe spaţiile verzi. Totodată, poliţiştii comunitari au identificat nu mai puţin de 424 de maşini abandonate pe domeniul public, majoritatea acestora fiind mutate de proprietarii lor după ce au primit somaţii scrise.

Aceeaşi instituţie a întocmit şi o evidenţă a cerşetorilor din Satu Mare, numărul acestora ridicându-se la 152. Majoritatea acestora au fost îndrumaţi către adăpostul de noapte al Primăriei, iar 20 de copii care cerşeau mila sătmărenilor au fost internaţi la Centrul de Primire a Minorilor.


Directorul adjunct al Poliţiei Comunitare, Ioan Precup, a apreciat că instituţia pe care o conduce a avut o colaborare eficientă atât cu celelalte instituţii ale administraţiei publice, cât şi cu organizaţii neguvernamentale specializate pe probleme sociale.


Printre problemele cu care s-au confruntat poliţiştii în cursul anului trecut s-a numărat şi sancţionarea a doi dintre colegii lor pentru abateri disciplinare, dar la sfârşitul anului trecut au fost premiaţi cei mai merituoşi poliţişti comunitari: Tasi Janos, Gheorghe Ulici, Ludovic Molnar şi Horea Tropotei.

Tags: politia  comunitara  bilant  
1442 vizite
Distribuie pe