Locale Altele
Vineri, 19 Aprilie 2024
Vin, 19 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Pace în Consiliul Local, noua organigramă a Primăriei adoptată
Florin Răchitan  - Joi, 3 Iulie 2014

Băieţii care au negociat până în ultima clipă posturile şi, în disperare de cauză, au făcut şi faza cu microfoanele „servite” presei ce a pus botu’, au aşteptat cu oarecare emoţii şedinţa extraordinară de joi a Consiliului Local Satu Mare, după scandalul din şedinţa ordinară de săptămâna trecută.

La începutul şedinţei existau toate condiţiile pentru UDMR-işti să repete figura de data trecută, având în vedere că lipseau şi acum trei liberali şi un PDL-ist, dar între timp a sosit acasă din delegaţie primarul Dorel Coica şi se pare că părţile au ajuns la o înţelegere, astfel că au votat cu toţii, cu două excepţii, noua organigramă a Primăriei Satu Mare în forma propusă iniţial, fără nici o modificare.

Semnele înţelegerii au fost evidente încă de la început, când, spre deosebire de data trecută, acum nu a mai avut nimeni nici o obiecţie faţă de validarea mandatului noului consilier local propus de PD-L, Doina Feher, pe locul lăsat vacant demult de Nicolae Şuta. Astfel, doamna Feher a putut să depună jurământul, fiind întâmpinată cu aplauze de colegi.

Pe un ton împăciuitor s-a discutat şi despre proaspăt adoptatul buget al Clubului Sportiv Municipal, edilul-şef promiţându-le UDMR-iştilor că în cadrul acestuia va fi cooptat şi Clubul Samuraiul, care a obţinut rezultate remarcabile în ultimii ani la arte marţiale.

A urmat apoi punctul cel mai sensibil de pe ordinea de zi, proiectul de hotărâre privind noua organigramă a Primăriei Satu Mare şi a instituţiilor subordonate. De data aceasta proiectul a trecut fără comentarii, cu majoritate de voturi, singurii care s-au abţinut fiind UDMR-iştii Butka Gergo şi Ladislau Lang. De-altfel, Butka şi-a motivat abţinerea prin nevoia de a rămâne consecvent poziţiei pe care a adoptat-o şi în şedinţa anterioară.

După şedinţă, primarul Dorel Coica a explicat esenţa noii organigrame. Conform declaraţiilor acestuia, este vorba, practic, de o revenire, în linii mari, la vechea organigramă ce a funcţionat în Primăria Satu Mare înainte de blocarea angajărilor şi apoi eliminarea posturilor vacante din organigramă pe vremea Guvernului Boc. Recent, măsura respectivă a fost declarată neconstituţională, de aceea se revine acum la o organigramă asemănătoare cu cea din urmă cu câţiva ani.

Modificările mai importante constă, însă, în eliminarea unor posturi de directori de direcţii sau servicii, remunerate cu salarii uriaşe şi crearea, în schimb, a mai multor posturi de conducere mai mici, cu salarii pe măsură, în fruntea unor birouri specializate pe domenii de activitate care să uşureze, în principal, relaţiile cu cetăţenii.

Astfel, angajaţii Biroului de Relaţii Publice vor lucra de acum înainte în două schimburi, până la orele 20, pentru a oferi posibilitatea să depună cereri, petiţii ori să obţină informaţii sau acte oficiale şi acei sătmăreni care sunt la serviciu în timpul zilei. De asemenea, birourile şi serviciile Primăriei vor fi reformate în aşa fel încât, de exemplu, un cazier fiscal să se elibereze în maxim câteva ore, nu în două-trei zile cum se întâmpla până acum.

2395 vizite
Distribuie pe