Locale Altele
Joi, 25 Iulie 2024
Joi, 25 Iul 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Camioane interzise în Satu Mare
Florin Răchitan  - Vineri, 31 Octombrie 2014

Pentru a nu mai păţi ca în cazul străzii Teilor, reparată de mai multe ori şi mereu stricată de camioanele care se deplasează în zona respectivă transportând câte 40 de tone de materiale de construcţie de la o firmă ce-şi are sediul acolo, primarul Dorel Coica a anunţat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că va propune în Comisia de Circulaţie a Primăriei Satu Mare interzicerea circulaţiei camioanelor de mare tonaj pe străzile municipiului.

Prima asemenea măsură va fi luată chiar pe strada Teilor, unde va exista interdicţie de intrare cu vehicule mai grele de 7,5 tone după ce artera respectivă de circulaţie va fi din nou reparată în perioada următoare, iar la primăvară va fi total reabilitată.

„Îi anunţăm de pe acum, preventiv, pe patronii firmelor de construcţii să caute alte soluţii, să-şi mute sediile la marginea municipiului, fiindcă nu se mai poate să distrugă străzile din zonele rezidenţiale” – a declarat edilul-şef.

El a mai anunţat că în această perioadă se repară trotuarele de pe străzile Fântânele şi Ioan Vidu din Carpaţi II, precum şi unele spaţii publice din Micro 16, urmând ca anul viitor să se amenajeze noua stradă a Proiectantului, un drum paralel cu digul Someşului şi cu ieşire pe sub Podul Golescu, pe strada Dunării, astfel încât să se decongestioneze traficul din cartierul Micro 16 şi Drumul Careiului.

De asemenea, în toate cartierele oraşului se vor institui aşa-numitele Zone 30, în care limita maximă admisă de viteză va fi 30 km/h în preajma şcolilor şi a locurilor de joacă pentru copii.

În altă ordine de idei, săptămâna viitoare sosesc la Satu Mare specialişti din Austria şi Germania, care vor face un studiu despre posibilităţile de eficientizare a iluminatului public, astfel încât să se reducă din cheltuielile de un milion de euro pe an pe care le plăteşte Primăria către societatea Electrica.

1535 vizite
Distribuie pe