Locale Altele
Sambata, 3 Iunie 2023
Sam, 3 Iun 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
„Gașca” șefilor din Poliție și-a votat salarii de excepție
Sindicatul Național al Agenților de Poliție  - Duminica, 28 Decembrie 2014

Am primit la redacție un comunicat de presă din partea Biroului Teritorial Satu Mare al Sindicatului Național al Agenților de Poliție, pe care îl publicăm integral :

In data de 22.12.2014  a fost convocat Consiliul de conducere al I.P.J. Satu Mare (format din șefii de servicii si de politii municipale/orasenesti) in vederea alegerii a 8 politisti care sa beneficieze de un spor pentru lucrari de exceptie intre 30-50% din salariul de baza.

„Gasca” de șefi a dictat ca cele 8 salarii sa fie impartite astfel: 5 la ofiteri si 3 la agenti, iar cuantumurile cele mai mari, de 40-50% sa fie acordate exclusiv ofiterilor. Asta desi ponderea agentilor de politie este de 70%.

Mai mult, pentru mimarea unei transparente a actului managerial, cei prezenti au decis ca fiecare sa propuna 3 politisti cu  „numele” și fara a se motiva concret care sunt meritele deosebite și lucrarile exceptionale pe care le-au intreprins. Dupa numaratoarea finala, în mod „surprinzator” cele mai multe voturi le-au primit 5 sefi prezenti in sala, toti ocupand functii de conducere.

Mai mult, dintre cei 5 sefi cu norocul scris in frunte, 3 au mai beneficiat si in ultimele 6 luni de acest spor. Se prefigureaza astfel o practica specifica „gastilor”, ca sa nu folosim „grupuri organizate”, ca din 6 in 6 luni cei din Consiliul de conducere sa se voteze intre ei, alternativ. Si uite asa, agentii de politie si ofiterii cu functii de excutie sunt lasati pe dinafara si sunt infranti de acest sistem de tip mafiot, cu toate ca sefii traiesc de pe urma muncii lor.

Dorinta de a-si pastra functiile si de a iesi in evidenta a sefilor imbraca forme care incalca orice norme de moralitate. In acest sens, prezentam situatia cms. sef Zbona Adrian, seful Politiei Municipiului Satu Mare, și a cms. șef Stan Vasile, seful Sectiei 1 Politie, care si-au arogat meritele pentru prinderea autorului care a comis mai multe talharii in zona Micro 17.

De fapt, talharul a fost prins de un agent de politie din cadrul Serviciul de Actiuni Speciale, care, aflandu-se in timpul liber, a auzit strigatele unei femei pe o strada alaturata si a reactionat imediat, urmarind autorul mai mult de 3 km, iar in final l-a imobilizat si a recuperat intreaga suma de bani si telefoanele mobile ale victimei.

In mod paradoxal acest agent de politie nu se regaseste pe aceasta lista, desi si-a pus in pericol viata. Faptul ca cei doi sefi au indus in eroare cetatenii, lasandu-i sa creada ca prinderea autorului nu a fost o intamplare, ci a fost o „actiune” bine organizata de ei, denota disperarea cu care acestia incearca sa iasa in evidenta si sa-si pastreze functiile „caldute”.

Pentru aceasta „fapta”, cei doi sefi se regasesc pe lista sporurilor de lucrari de exceptie, iar cuantumul in bani pe care acestia il vor primi lunar, timp de 6 luni, se ridica la aproximativ 1.800 lei in plus la salariu, asta in timp ce pentru cei 3 agenti de politie sporul de 30%, cat le-a fost stabilit, se ridica la aproximativ 250 lei. Ca fapt divers, cms. Sef  Zbona Adrian are in derulare mai multe cercetari disciplinare, iar cms. sef Stan Vasile a fost mai mult de 4 luni in concediu medical.

Dragi contribuabili, cam astfel de lucruri se intampla in cadrul Politiei satmarene, in timp ce politistii cu functie de executie nu mai au nicio motivatie sa-si faca treaba si sunt descurajati constant de astfel de episoade. Orientarea, pilele si slugarnicia au ajuns sa reprezinte singurii indicatori de performanta dupa care sunt evaluati politistii. In calitate de reprezentanti ai organizatiei sindicale, nu putem sa-i indemnam pe politisti sa protesteze prin neimplicare in munca, dar este acelasi lucru daca le recomandam sa se comporte la fel ca acesti sefi carora li s-a acordat salariul pentru lucrari de exceptie.

Ne aratam inca o data indignarea si neputinta in fata acestei „gasti” care comanda si conduce I.P.J. Satu Mare și al carei singur obiectiv il reprezinta pastrarea functiilor pe care le ocupa membrii ei.

  

Satu Mare                               Presedinte Birou Teritorial S.N.A.P  Satu Mare

28.12.2014                                          Agent principal de politie

                                                            ANDREICA COSMIN DOREL

1660 vizite
Distribuie pe