Locale Altele
Marti, 19 Octombrie 2021
Marti, 19 Oct 2021
Somaţii pentru garajele ce urmează să fie demolate în cartiere
Florin Răchitan  - Miercuri, 14 Ianuarie 2015

După ce în cursul anului trecut aproape 800 de garaje din cartierul Micro 16 şi, parţial, Micro 15 au fost demolate, iar în locul lor au fost amenajate parcări, zone verzi şi locuri de joacă pentru copii, Primăria Satu Mare pregăteşte o nouă campanie de acest fel până în primăvară.

De data aceasta sunt vizate peste 900 de garaje în cartierele Micro 17, Carpaţi şi ce a mai rămas de demolat în Micro 15.

Primarul Dorel Coica a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că primele somaţii vor fi lipite pe uşile garajelor începând cu 1 februarie, iar în 15 februarie vor fi lipite alte somaţii prin care li se va aminti „proprietarilor” să golească şi să demoleze construcţiile ilegale de pe domeniul public.

În caz contrar, acestea vor fi demolate de echipele de muncitori ale Primăriei, începând cu 1 martie, iar „proprietarii” vor fi amendaţi.

„Numai în Satu Mare şi în Vestul Sălbatic se poate întâmpla aşa ceva. În Micro 17 sunt garaje construite până şi pe aleile care fac legătura între străzi, iar traficul este efectiv sufocat în zonă” – a declarat primarul Dorel Coica.

El le cere locuitorilor care au ridicat astfel de garaje ca în perioada următoare să-l caute la Primărie pe city-managerul Dan Băbuţ pentru a cere lămuriri despre situaţia acestora sau pentru a prezenta eventuale autorizaţii ori alte acte doveditoare ale dreptului lor de proprietate asupra garajelor.

„Din experienţă ştim că în Micro 16 doar doi proprietari au avut extrase CF de dinainte de 1989 pentru garajele lor şi terenul aferent, dar şi ei au căzut de acord cu vecinii lor şi şi-au demolat singuri construcţiile, pentru a face loc parcărilor. De-altfel, în baza noastră de date figurează doar autorizaţii provizorii eliberate pentru construcţii de garaje după 1989, însă cei care le-au obţinut nu au respectat în nici un caz condiţiile stipulate în acele autorizaţii. Indiferent de statutul lor juridic, cu siguranţă vom demola toate garajele” – a anunţat city-managerul Dan Băbuţ.

Potrivit inventarului realizat de Primărie, în municipiul Satu Mare mai sunt peste 2.000 de garaje construite ilegal, iar demolările vor continua pe tot parcursul anului 2015. 

Garaje ce urmează a fi demolate:

Cartier Micro 15 un număr total de 471 de garaje;

Cartier Micro 17 un număr total de 982 de garaje;

Cartier Soarelui un număr total de 259 de garaje;

Cartier Carpaţi I un număr total de 177 de garaje;

Cartier Carpaţi II un număr total de 385 de garaje.

1753 vizite
Distribuie pe