Locale Altele
Luni, 27 Septembrie 2021
Luni, 27 Sept 2021
Inspectorii OPC au dat anul trecut amenzi de două milioane de lei
Leontina Volosciuc  - Marti, 10 Februarie 2009

Valoarea amenzilor aplicate în cursul anului trecut de către inspectorii Oficiului pentru Protecţia Consumatorului se ridică la aproape 2 milioane de lei, a declarat directorul instituţiei, Lucian Rus, în cadrul unei conferinţe de presă.

Cele mai multe amenzi, 511 la număr, au fost aplicate în domeniul prestărilor de servicii. De asemenea, 384 de firme au fost sancţionate pentru încălcări ale legislaţiei la produsele alimentare, iar 325 au fost amendate pentru aceleaşi încălcări ale legislaţiei la produsele nealimentare.

 

Pe parcursul anului trecut, inspectorii au mai oprit definitiv de la comercializare produse în valoare de peste 145.000 lei, iar în cazul a 59 de operatori economici au dispus oprirea temporară a activităţii.

Dintre produsele alimentare găsite cu deficienţe, Lucian Rus a amintit caşcaval şi iaurt mucegăit, orez şi conserve de fasole cu gărgăriţe, precum şi produse expirate. La produsele nealimentare au fost găsite cu deficienţe cantităţi importante de ciment, var, gleturi, vopsele lavabile şi alte materiale de construcţii.    


Lucian Rus a amintit şi de ţepele primite de sătmăreni la unele case de schimb valutar. Acesta îi sfătuieşte pe cetăţeni că citească întotdeauna cu mare atenţie acceptul de schimb şi să-l semneze numai în cazul în care sunt de acord cu termenii înscrişi.

Tags: amenzi  opc  bilant  
1381 vizite
Distribuie pe