Locale Altele
Duminica, 4 Iunie 2023
Dum, 4 Iun 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Echipă completă și activitate mai eficientă la Parchet în 2014
Florin Răchitan  - Luni, 26 Ianuarie 2015

După ce ani de zile a fost criză de procurori la Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare, în cursul anului 2014 schema de personal a fost ocupată în proporție de 100%, la această instituție activând în prezent 12 procurori, cu media de vârstă de 35 de ani, adică echipa sătmăreană este relativ tânără în comparație cu celelalte județe din țară.

Această situație a dus și la o eficientizare a activității, conform bilanțului prezentat luni, în cadrul unei conferințe de presă, de prim-procurorul Florin Betea și prim-procurorul adjunct Ioana Mic.

Astfel, numărul cazurilor penale soluționate a ajuns la 5.080, cu peste 700 mai multe față de anul precedent. Dintre acestea, 85 au fost cazuri de ucidere din culpă, 2.873 furturi, 67 tâlhării, 236 cazuri de înșelăciune și 246 cazuri de distrugere.

În baza acestor dosare au fost trimiși în judecată 286 de inculpați, dintre care 22 erau minori la data comiterii faptelor penale. De asemenea, 25 inculpați erau recidiviști, numărul acestora fiind în scădere sensibilă față de anul 2013, însă această scădere este doar teoretică și se datorează termenelor de prescriere diminuate conform noilor coduri penale.

Tot în baza noilor coduri penale au fost trimise în judecată în stare de arest preventiv doar 15 persoane, deoarece, conform noilor proceduri, cercetarea penală a unei persoane trebuie să se facă, în general, în stare de libertate, iar arestul preventiv trebuie să constituie doar o excepție.

Pe lângă activitatea de urmărire penală, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare au susținut 2.629 de cauze în fața instanțelor de judecată și au examinat 1.457 de hotărâri, din care 71% au fost atacate.

1452 vizite
Distribuie pe