Locale Altele
Vineri, 19 August 2022
Vin, 19 Aug 2022
Computerul Tomograf al SJU Satu Mare este în reparație
Veronica Hodas  - Joi, 29 Ianuarie 2015

De la managerul SJU Satu Mare, Paula Mare am aflat faptul că Computerul Tomograf al spitalului este stricat de zece zile, iar acum se află în reparație.

Computerul tomograf (CT) este un aparat care servește la producerea unor imagini, utilizând razele X. Aceste imagini sunt utilizate pentru stabilirea diagnosticului care va conduce la o eficacitate maximă a tratamentului prescris de medic.

Acest aparat este destul de sensibil, să spunem așa, deoarece tubul CT-ului se consumă destul de repede, iar la fiecare pană de curent sau la fiecare oscilație de energie electrică, sistemul trebuie reinstalat deoarece este o instalație foarte performantă.

De această dată, masa CT-ului Spitalului Județean s-a stricat dintr-o greșeală de manipulare, iar reparația unui astfel de aparat durează ceva mai mult din cauza faptului că piesele de schimb sunt comandate din străinătate. Potrivit, managerului, CT-ul va reintra în funcțiune în câteva zile.

În calitate de medic, Paula Mare a ținut să aducă la cunoștința sătmărenilor că „o singură examinare topografică este echivalentă cu doza pe trei ani de radiații absorbide de corp în mod normal”, iar sătmărenii ar trebui să se gândesc de două ori înainte să-și facă CT-ul.

„Fac un apel la sătmăreni, nu este bine să se facă un număr atât de mare de CT-uri. De multe ori pacienții vin la noi supărați pentru că au fost bătuți și nu li s-a făcut CT-ul. Se face strict la recomandarea medicului specialist sau în caz de urgență”, a spus Paula Mare.

Conform acesteia, anul trecut au fost un număr de 40.000 de pacienți care au dorit să-și facă CT-ul.

 

 

 

988 vizite
Distribuie pe