Locale Altele
Vineri, 19 Aprilie 2024
Vin, 19 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Satu Mare vrea să organizeze Campionat Mondial de Popice
Florin Răchitan  - Luni, 23 Martie 2015

Primarul Dorel Coica a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că în perspectiva construirii la Satu Mare a unei săli moderne de popice-bowling, conducerea federaţiei române de specialitate şi-a arătat interesul pentru organizarea în oraşul nostru a campionatului mondial de popice, care va fi găzduit de România în 2018.

Edilul-şef sătmărean s-a întâlnit la sfârşitul săptămânii trecute, la Bucureşti, cu reprezentanţii conducerii Federaţiei Române de Popice, care au declarat că ar prefera ca Satu Mare să fie gazda campionatului, în condiţiile în care, potrivit planurilor, aici se va construi cea mai modernă sală de popice-bowling din România, până acum fiind luate în calcul Clujul sau capitala ţării.

„Ar fi o şansă uriaşă pentru Satu Mare să găzduiască o competiţie la care să participe 2.000 de sportivi din 40 de ţări din toată lumea. Un asemenea eveniment ar putea naşte un adevărat boom economic, de aceea vom face toate demersurile necesare să finalizăm cât mai repede construirea sălii noi, astfel încât să fim pregătiţi pentru a găzdui campionatul din 2018” – a declarat Dorel Coica.

Sala de bowling ar urma să fie construită în zona stadionului Unio, care va fi dărâmat pentru a face loc unui întreg complex sportiv cuprinzând şi o sală polivalentă şi un bazin de înot. O parte a terenului în suprafaţă totală de 6 ha va fi cedată Primăriei Satu Mare de către Ministerul Apărării Naţionale, iar o altă parte va fi achiziţionată de la Biserica Romano-Catolică, ambii proprietari anunţându-şi intenţia de a pune aceste terenuri la dispoziţia administraţiei locale sătmărene.

1338 vizite
Distribuie pe