Locale Altele
Joi, 18 Aprilie 2024
Joi, 18 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Staţiile pentru microbuse, sămânţă de scandal între Satu Mare şi restul judeţului
Florin Răchitan  - Miercuri, 25 Februarie 2009

Primarii comunelor din jurul municipiului Satu Mare s-au întâlnit marţi dimineaţa cu preşedintele Consiliului Judeţean, Csehi Arpad, căruia i s-au plâns de ceea ce ei consideră a fi o defavorizare a sătenilor care ajung la Satu Mare cu microbusele.

Ei sunt nemulţumiţi de prevederile unei Hotărâri a Consiliului Local Satu Mare prin care de la 1 martie se interzice oprirea microbuselor în staţiile din oraş, acestea având permisiunea, teoretic, să oprească numai în autogara din faţa Gării CFR.

 

Primarii din Dorolţ, Odoreu, Lazuri, Păuleşti, Viile Satu Mare, Culciu, Craidorolţ, Medieşu Aurit şi Ardud au susţinut că aceasta este o măsură discriminatorie care îi va pune în dificultate pe navetişti şi l-au acuzat pe viceprimarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, participant şi el la întâlnire, că protejează în mod exagerat societatea locală de transport, Transurban.

Concret, este vorba despre faptul că cei care vin cu microbusele la Satu Mare, indiferent că e vorba de muncitori, elevi sau vânzători în piaţă, ar urma să fie lăsaţi la autogară, la marginea oraşului, fiind nevoiţi să mai parcurgă pe jos distanţe considerabile pentru a ajunge la şcoli sau la locurile lor de muncă, deoarece numai autobusele Transurban ar avea dreptul să oprească în staţiile din oraş.

 

Viceprimarul Kereskenyi Gabor a adus argumente legislative pentru susţinerea Hotărârii Consiliului Local, dar acestea au fost combătute vehement, mai ales de primarul din Dorolţ, Mihai Găman.

Până la urmă, lucrurile au rămas cam în coadă de peşte, stabilindu-se doar ca staţia de pe Cuza Vodă să poată fi folosită în continuare de microbuse, urmând ca să se mai poarte negocieri cu fiecare primar de comună în privinţa altor staţii intermediare.  

Tags: scandal  microbuse  statie  transport  
2522 vizite
Distribuie pe