Locale Altele
Vineri, 1 Decembrie 2023
Vin, 1 Dec 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
PSD-iştii sătmăreni sunt solidari şi îl susţin pe Liviu Dragnea
Florin Răchitan  - Vineri, 15 Mai 2015

La scurt timp după anunţarea sentinţei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie prin care ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare în dosarul referendumului pentru demiterea fostului preşedinte Traian Băsescu, liderul Organizaţiei Judeţene Satu Mare a Partidului Social-Democrat, Mircea Govor, a convocat o conferinţă de presă pentru a-şi exprima solidaritatea şi susţinerea faţă de superiorul său în ierarhia acestei formaţiuni politice.

La conferinţa de presă au fost prezenţi şi primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, precum şi cel al comunei Craidorolţ, Daniel Balogh.

Toţi cei trei reprezentanţi ai PSD au ţinut să precizeze de la bun început că nu comentează o decizie a Justiţiei, doar îşi exprimă opiniile despre consecinţele acesteia asupra vieţii politice şi a administraţiei publice din România.

„Regretăm că Liviu Dragnea are de suferit acum din cauza unei acţiuni politice. În opinia mea, se creează astfel un precedent periculos inclusiv pentru cei care acum râd şi comentează pe Facebook. Magistraţii îşi fac treaba şi aplică legea, dar problema e tocmai cu legile, care sunt foarte ambigue şi interpretabile, astfel încât nimeni nu va mai şti ce are voie sau nu să facă în politică. Cred că ar trebui făcută ordine în legislaţie, pentru a nu se mai ajunge la asemenea situaţii. Oricum, noi îl susţinem pe Liviu Dragnea şi tocmai i-am transmis un mesaj în care l-am rugat să nu renunţe la funcţiile politice pe care le deţine acum în partid” – a declarat Mircea Govor.

El s-a arătat dezamăgit şi de reacţiile unor lideri ai Noului PNL, amintindu-le că în momentul organizării referendumului mulţi dintre ei erau în barca USL: „Liviu Dragnea a luptat şi pentru aceştia, inclusiv pentru fostul lor lider, Crin Antonescu, care a fost chiar preşedinte interimar în perioada respectivă, iar acum singurul care suportă consecinţele este Dragnea, în timp ce noii liberali sunt bine mersi, nici usturoi n-au mâncat nici gura nu le miroase”.

În acelaşi timp, a amintit de alţi lideri ai Noului PNL, nominalizându-l chiar pe actualul consilier al preşedintelui Klaus Iohannis, Mihai Răzvan Ungureanu, care în acele zile a fost de partea lui Băsescu: „E cel puţin ciudat cum cineva poate fi condamnat pentru că a încurajat oamenii să iasă la vot la referendum, în timp ce alţii care au ieşit la televizor şi i-au îndemnat pe români să rămână acasă nu păţesc nimic, nimeni nu ia nici o măsură împotriva lor şi nici societatea civilă nu se sesizează în această chestiune”.

Mircea Govor şi-a exprimat, totuşi, speranţa că la recursul înaintat împotriva acestei senţinţe, Liviu Dragnea va avea câştig de cauză şi va fi achitat. În caz contrar, a lăsat să se înţeleagă că ar putea fi puse sub semnul întrebării chiar şi proiectele de infrastructură din judeţul Satu Mare finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. „Avem în momentul de faţă 55 de proiecte începute în diferite localităţi ale judeţului, dar în aceste condiţii nu ştiu ce va fi” – a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

La rândul ei, primăriţa din Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, şi-a exprimat regretul pentru pierderea din fruntea Ministerului Dezvoltării Regionale a celui care este considerat a fi ministrul cu cea mai vastă experienţă în administraţia publică locală şi judeţeană şi care a acordat în ultimii ani o atenţie specială judeţului Satu Mare. „Puteţi să întrebaţi orice primar din judeţul acesta, cu toţii vor avea numai cuvinte de laudă la adresa lui Liviu Dragnea” – a afirmat edilul-şef din capitala Ţării Oaşului.

În final, primarul din Craidorolţ, Daniel Balogh, a pus decizia instanţei pe seama răzbunărilor politice, considerând că acestea fac parte dintr-o strategie mai complexă. „Nu pot să nu fac o paralelă cu procesele de incompatibilitate în care suntem implicaţi noi, majoritatea primarilor din această ţară. Eu sunt primar din 2006, iar procesele au început abia în 2012, deci după şase ani în care nimeni nu a avut ceva de obiectat în legătură cu presupusa incompatibilitate a mea, în sensul că am făcut şi eu parte, la fel ca mulţi alţi colegi, din Consiliul de Administraţie al societăţii Apaserv. Se pare că cineva se pregăteşte intens pentru alegerile de anul viitor şi vrea cu tot dinadinsul să decapiteze întreaga administraţie publică. Însă nici noi nu ne lăsăm aşa uşor şi am decis deja să strângem rândurile” – a încheiat Daniel Balogh.

1241 vizite
Distribuie pe