Locale Altele
Vineri, 1 Martie 2024
Vin, 1 Mar 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ambulanţele sătmărene prinse de radarele fixe
Leontina Volosciuc  - Miercuri, 25 Februarie 2009

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Satu Mare a primit sute de procese verbale pentru depăşirea vitezei legale admise în localităţi, după ce şoferii de pe maşini au fost filmaţi de radarele fixe amplasate în judeţ.

Numai în cursul zilei de vineri, 20 februarie, Serviciul de Ambulanţă a primit nu mai puţin de 85 procese verbale de pe lunile decembrie-februarie.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Mihaela Pop, a precizat că poliţiştii sătmăreni anulează procesele verbale după ce primesc fişele de solicitări de la Serviciul de Ambulanţă, prin care se demonstrează că maşinile au depăşit viteza legală deoarece se deplasau la urgenţe, dar poliţiştii din alte judeţe nu se grăbesc să anuleze aceste procese verbale, iar şoferii de pe ambulanţe riscă să rămână fără permise.

De exemplu, un şofer a primit vineri opt amenzi pentru un drum de Cluj. “O să rămânem fără şoferi. Acum şoferii o să ajungă în instanţă pe cheltuiala lor şi pe timpul lor pentru a cere anularea proceselor", a declarat Mihaela Pop.

Ambulanţele trebuie să circule cu viteză mai mare şi când nu au urgenţe deoarece există un singur medic pe tură la nivel de judeţ, în loc de cinci sau saşe, cât ar fi normal. În total, SJA ar avea nevoie de 18 medici la cele trei substaţii şi de şase la staţia din Satu Mare.

"Nu avem buget pentru angajări. Bugetul este cel de anul trecut, abia ajunge pentru salarii. S-ar putea ca în luna martie să rămânem fără bani, fără salarii, dacă nu vom primi nimic de la Bucureşti", a mai adăugat Mihaela Pop.

Tags: ambulanta  viteza  radare  
1764 vizite
Distribuie pe