Locale Altele
Joi, 6 Octombrie 2022
Joi, 6 Oct 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Dezastru în judeţul Satu Mare după furtuna cu grindină
Prefectura Satu Mare  - Luni, 25 Mai 2015

Ca urmare a furtunii din după-masa zilei de luni, care a afectat mai multe localităţi din judeţul Satu Mare, prefectul Eugeniu Avram a convocat de îndată Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Şedinţa s-a desfăşurat de la ora 18,30 în sala mică a Palatului Administrativ. Întrunirea a avut loc pentru efectuarea unei prime evaluări privind pagubele provocate de ploaia cu grindină care a căzut între orele 16 şi 17. Membrii CJSU l-au informat pe reprezentantul Guvernului în teritoriu despre măsurile întreprinse pentru a rezolva situaţiile de urgenţă.

Conform primelor date, în intervalul de timp menţionat au căzut precipitaţii de până la 32,2 litri/mp, iar în anumite zone s-a înregistrat grindină de mărimea unui ou de găină (52 mm).Cele mai afectate localităţi sunt Cioncheşti, Giorocuta, Supur, Sechereşa, Acâş, Porumbeşti şi Ardud. Astfel, în Cioncheşti vijelia a doborât zece stâlpi de joasă tensiune, iar 40 de consumatori casnici au rămas fără energie electrică. Conform celor declarate de reprezentantul societăţii de furnizare a energiei electrice, problema va fi remediată în cel mult 24 de ore.Tot în Cioncheşti nouă autoturisme au fost afectate de grindină, acoperişurile a două case au fost distruse, iar opt locuinţe au fost avariate în proporţie de 10%.
În localitatea Giorocuta au fost afectate şapte gospodării, iar patru case au fost uşor inundate. Şi în municipiul Satu Mare, grindina a produs pagube însemnate, acestea fiind în curs de evaluare.

În calitate de preşedinte al CJSU Satu Mare, prefectul le-a solicitat primarilor să transmită la prima oră, marţi, rapoartele privind situaţia pagubelor materiale provocate în urma furtunii, iar membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă le-a cerut implicare, responsabilitate şi cooperare instituţională în vederea soluţionării prompte a tuturor evenimentelor cauzate de fenomene meteorologice periculoase. 

5241 vizite
Distribuie pe