Locale Altele
Sambata, 2 Iulie 2022
Sam, 2 Iul 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Taxa de salubrizare, amânată din nou
Florin Răchitan  - Joi, 26 Februarie 2009

Primăria insistă să reintroducă celebra taxă de salubrizare, pe care ar trebui s-o plătească sătmărenii care nu au contracte încheiate cu societatea Florisal, dar după ce o Hotărâre în acest sens a Consiliului Local a fost atacată în instanţă de Prefectură, un nou proiect de hotărâre similar a fost amânat de consilierii locali în şedinţa de joi.

 

După cum se ştie, în urmă cu o lună a fost scandal mare în Sătmar din cauza sistemului prin care autorităţile locale s-au gândit să aplice Hotărârea Consiliului Local privind taxa specială de salubrizare.

După ce sătmărenii au stat la cozi imense pentru a depune la Finanţele Locale  declaraţiile pe propriile răspundere privind numărul de locatari din fiecare apartament sau casă, pe baza acestora urmând să se calculeze tarifele pe care le vor plăti pentru salubrizare, Prefectura a atacat în contencios administrativ Hotărârea Consiliului Local, aceasta fiind suspendată de atunci.

Presată de împrejurări, Primăria a introdus pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului Local un nou proiect de hotărâre în acest sens, dar tocmai consilierii UDMR, susţinuţi de cei ai PD-L, au propus amânarea dezbaterii proiectului pentru următoarea şedinţă extraordinară.

Consilierul Turos Lorand, cel care data trecută şi-a cerut scuze de la sătmăreni pentru neplăcerile provocate de sistemul de implementare a taxei de salubrizare, a argumentat că  aleşii locali nu au avut timp destul să se documenteze şi să dezbată în mod responsabil această problemă, iar colegul său, Claudiu Ardelean, a prezentat argumente juridice, potrivit cărora orice Hotărâre de Consiliu Local similară cu cea care se află pe rolul instanţelor de judecată se consideră suspendată de drept.

 

Primarul Iuliu Ilyes a acceptat decizia consilierilor locali, dar le-a atras atenţia că această nouă întârziere va însemna probleme suplimentare în ceea ce priveşte bugetul public local şi asigurarea serviciilor de salubrizare. Totuşi, se pare că întârzierea nu va fi prea mare, de vreme ce următoarea şedinţă extraordinară a Consiliului Local este programată pentru săptămâna viitoare.

Tags: taxa  salubrizare  amanare  
1978 vizite
Distribuie pe