Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
Joc la amânare, pace şi pupicuri în Consiliul Local Satu Mare
Florin Răchitan  - Joi, 25 Iunie 2015

Ştiţi că în ultimele săptămâni au tot fost scandaluri la televizor că ioai ce va fi cu viceprimăria şi cu fast food-ul Drive In (nu McDrive, ca aia e a lui McDonald’s) de la Burdea şi cu banii pentru Olimpia şi cu rectificarea bugetară. Noa, joi s-a pus capăt scandalului, cel puţin în aparenţă, în şedinţa ordinară a Consiliului Local Satu Mare.

E adevărat, majoritatea punctelor importante de pe ordinea de zi au fost respinse, deoarece era nevoie de două treimi din voturile consilierilor prezenţi, însă, în condiţiile unui absenteism masiv, USL 2.0 avea asigurată doar o majoritate simplă, în timp ce noua majoritate politică formată din UDMR şi PNL (acesta din urmă reprezentat doar de doamna Feher, neobişnuit de activă în şedinţa de joi) a reuşit să pună beţe în roatele Puterii cu tactici eficiente de voturi împotrivă, respectiv abţineri.

Cu toate acestea, concluzia şedinţei a fost că toate animozităţile se pot rezolva în culise, iar proiectele de hotărâre respinse acum pot fi repuse pe ordinea de zi a unei şedinţe extraordinare a Consiliului Local, care va avea loc, probabil, săptămâna viitoare.

Supravegheaţi din sală de preşedintele Organizaţiei Municipale a UDMR, deputatul Kereskenyi Gabor, chiar şi hipsterii din opoziţia internă din UDMR au dat-o pe discursuri cu „suntem oameni maturi, avem buletin, am luat o decizie în ceea ce priveşte postul de viceprimar şi am terminat acest subiect”.

Apoi, ridicând unele obiecţii în ceea ce priveşte „atitudinea unor funcţionari din Primărie” în legătură cu sumele destinate unor reparaţii şi investiţii din bugetul de rezervă al municipiului Satu Mare, personajul principal Maskulik Csaba l-a atenţionat pe primarul Dorel Coica şi consilierii locali ai PSD şi PLR, consecvenţi în poziţia lor la votarea capitolelor distincte din rectificarea de buget, că „Dacă ne jucăm aşa, nu va trece nici un buget”! Ceea ce s-a şi întâmplat.

Puţin mai târziu a fost băgat la înaintare consilierul Szocs Peter, care a avut obiecţii în legătură cu documentaţia incompletă la proiectul de hotărâre privind terenul pe care o companie franceză vrea să construiască un fast-food de tip Drive In la Intersecţia Burdea, respectiv lipsa „intenţiei de cumpărare sau concesionare” din partea investitorului.

În şoaptă vă spunem că în culise se poartă negocieri acerbe pentru ca cel puţin o parte din terenul de la Burdea să ajungă în proprietatea unuia dintre potenţialii viitori candidaţi la Primăria Satu Mare din partea Opoziţiei, iar acum se joacă la amânare, în speranţa că francezul se va sătura de chichiţele româneşti şi va renunţa la investiţie.

Totuşi, până la urmă s-a făcut pace şi toţi cei care-şi dădeau replici în ultima vreme prin presă, inclusiv primarul Dorel Coica şi deputatul Kereskenyi Gabor, au ajuns la concluzia că e mai bine să fie bine să nu fie rău şi vor mai face o şedinţă în viitorul apropiat, să voteze aceleaşi chestii. Numa’ noa, acuma nu s-a putut ;))

1459 vizite
Distribuie pe