Locale Altele
Marti, 7 Decembrie 2021
Marti, 7 Dec 2021
Satu Mare s-a înfrăţit cu judeţele vecine din Ungaria şi Ucraina
Florin Răchitan  - Vineri, 26 Iunie 2015

Momente solemne, dar şi o mică gafă protocolară vineri, la orele amiezii, la semnarea protocoalelor de înfrăţire dintre judeţul Satu Mare şi regiunile învecinate, judeţul Szabolcs-Szatmar-Bereg din Ungaria, respectiv raioanele Hust şi Vinogradov din Ucraina, în prezenţa unor delegaţii numeroase ale acestora.

În momentul semnării înfrăţirii protocolului de către preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, şi vicepreşedintele Autoguvernământului Judeţean din Szabolcs-Szatmar-Bereg, Szabo Istvan, în faţa oaspetelui maghiar a fost afişat drapelul… Bulgariei. 

Se pare că responsabilii cu protocolul din cadrul CJ Satu Mare au încurcat ordinea culorilor de pe drapel (ambele ţări având acelaşi tricolor). Noroc că reprezentantul judeţului proaspăt înfrăţit cu sătmărenii a trecut cu vederea această gafă, pentru care ne cerem scuze.

Cu delegaţiile ucrainene din Zakarpatia nu au mai fost astfel de boacăne, astfel că protocoalele de înfrăţire au fost semnate fără probleme de preşedintele Consiliului Raional Hust, Oleksandr Lypchey, respectiv cel din Vinogradov, Oleg Lyubimov.

În discursul său, Adrian Ştef a amintit de relaţiile excelente de colaborare dintre instituţiile şi organizaţiile din judeţul Satu Mare şi cele din regiunea vecină din Ungaria, angajându-se să se bazeze pe experienţa acumulată prin proiectele transfrontaliere în cadrul Uniunii Europene pentru a acorda, la rândul nostru, sprijinul necesar vecinilor ucraineni să facă parte şi ei din marea familie europeană.

Oaspeţii ucraineni au mulţumit pentru această iniţiativă, accentuând dorinţa lor de a deveni şi ei europeni cu drepturi depline, deziderat pentru care plătesc acum un preţ greu. 

995 vizite
Distribuie pe