Locale Altele
Sambata, 31 Iulie 2021
Sam, 31 Iul 2021
Autospeciala de salvare de la înățime a ajuns în garajul ISU „Someș”
Veronica Hodas  - Marti, 7 Iulie 2015

În urmă cu câteva zile, ISU Someș Satu Mare a primit autospeciala pentru salvarea de la înălțime prin proiectul „Îmbunătățirea dotării cu echipamente a bazelor operaționale pentru intervenții în situații de urgență din Transilvania de Nord”, derulat de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Transilvania de Nord” și finanțat prin P.O.R. 2007-2013. Valoarea totală a autospecialei este de 1.540.500 lei fără TVA.


Autospeciala a ajuns în garajul ISU „Someș”, iar marți, pompierii sătmăreni „ne-au făcut cunoștință” cu noua achiziție și au făcut o mică demonstrație în prezența subprefectului Alfatter Tamas și președintelului Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef.


Această autospecială modernă este dotată cu un tun de refulare a apei, iar brațul telescopic este manevrat dintr-un centru de comandă automat, iar la capătul braxului există o nacelă pentru patru persoane. Intervențiile se pot face la o înălțime de 32 de metri.


Obiectivele specifice sunt reducerea timpului de intervenţie pentru acordarea primului ajutor calificat de către unităţile Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă în scopul ridicării capacităţii de acţiune şi reacţie adecvată a centrelor judeţene pentru prevenirea, limitarea şi înlăturarea efectelor negative ale evenimentelor de urgenţă, respective îmbunătăţirea nivelului tehnic şi de performanţă a serviciilor publice judeţene de urgenţă din Regiunea Nord-Vest prin achiziţionarea de echipamente specifice moderne, eficiente şi performante;


Inspectorul șef al ISU „Someș” Satu Mare, colonel Dan Gheorghe a menționat că în momentul de față autoscara este în proces de rezolvare a documantațiilor și va fi pusă în funcțiune peste câteva săptămâni. „Am primit o autospecială de salvare la înălțime, o autoscară cu platformă care ne va fi de folos în intervențile noastre la clădirile înalte. Autoscara este în proces de rezolvarea documentațiilor, iar în câteva săptămâni va fi dată spre folosință și va deservi tot ceea ce înseamnă județul Satu Mare”.

 

 

 

 

1075 vizite
Distribuie pe