Locale Altele
Joi, 16 Septembrie 2021
Joi, 16 Sept 2021
După trei luni de scandal, Olimpia şi-a primit banii fără probleme
Florin Răchitan  - Luni, 20 Iulie 2015

Mai ţineţi minte certurile din Consiliul Local Satu Mare despre bugetul clubului de fotbal Olimpia? Certuri pe baze „principiale”, că cum adică, ce va fi cu datoriile, că nu-i corect, că din banii ăia se pot face nu ştiu câte grădiniţe etc.

Noa, într-o atmosferă de vacanţă, în şedinţa extraordinară de luni a Consiliului Local, în prezenţa unui cvorum „la limită” (deoarece mulţi consilieri locali îşi petrec concediile departe de Satu Mare) s-a votat în unanimitate suma de 1,3 milioane de lei (13 miliarde lei vechi, pentru cei care vor fi foarte nemulţumiţi pe Facebook), destul pentru achitarea datoriilor şi funcţionarea clubului de fotbal, cel puţin până la sfârşitul acestui an calendaristic, în Liga a II-a a campionatului naţional de fotbal în care tocmai s-a înscris.

E adevărat, UDMR-iştii Fogel Laszlo şi Nits Janos au cerut lămuriri de la managerul clubului despre condiţiile în care se dau aceşti bani, dar până la urmă au ridicat şi ei mâinile, cuminţi.

În aparenţă, tot scandalul a fost în jurul unor chichiţe birocratice, adică trebuia modificat statutul clubului, care trebuia depus la Tribunal şi poveşti de-astea, pentru a putea să se transfere suma respectivă în contul clubului, cu titlu de cotizaţie.

Toate astea se puteau face din timp, dar a fost nevoie de scandal pentru ca unii să câştige capital electoral, iar la şedinţa de luni a Consiliului Local au lipsit, strategic, majoritatea celor care s-au opus până acum aprobării acestui buget pentru Olimpia.

Cu toate acestea, atât UDMR, cât şi noii liberali au avut grijă să trimită la şedinţă exact atâţia reprezentanţi cât să fie cvorumul complet, iar proiectul de hotărâre să fie votat în unanimitate, fără probleme, chiar şi în lipsa primarului Dorel Coica şi chiar dacă unii au simţit nevoia să facă bla-bla pe această temă în timpul şedinţei, ca să păstreze aparenţele (că noa, se filma în direct la televiziunile locale).

 

1056 vizite
Distribuie pe