Locale Altele
Miercuri, 12 Mai 2021
Mie, 12 Mai 2021
Semn divin? O lampă a căzut pe masa consilierilor locali, în plină şedinţă.
Florin Răchitan  - Joi, 27 August 2015

Consilierii locali sătmăreni au tras o sperietură zdravănă joi, la finalul şedinţei ordinare aferente acestei luni. O lampă de sticlă a căzut din tavan şi s-a spart chiar pe masă, cu zgomot de explozie ce i-a adus pe toţi cei prezenţi în sală în pragul infarctului.

Globul de sticlă a căzut la câţiva centimetri de Marcela Papici şi s-a făcut ţăndări, dar din fericire nimeni nu a fost rănit.

Consiliera nu numai că şi-a păstrat calmul, dar a şi dat-o pe glumă, observând că acesta trebuie să fie un semn divin după ce cu câteva clipe înainte colegii ei UDMR-işti au respins un proiect de hotărâre ce prevedea mutarea unor clase de la Liceul Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt” într-o clădire goală din curtea fostului Liceu Industrial Unio, aflată acum în proprietatea Episcopiei Romano-Catolice.

Ea le-a şi transmis UDMR-iştilor, în limba maghiară: „Acesta este răspunsul lui Dumnezeu la votul vostru”!

De-altfel, acest vot l-a enervat şi pe viceprimarul Radu Roca, pe care nu l-a mai văzut nimeni atât de supărat până acum. El le-a reproşat consilierilor UDMR că au refuzat transferul elevilor ortodocşi într-o clădire goală, dar care, conform legii, nu poate fi utilizată pentru altceva decât pentru activitate şcolară (e adevărat, acum, provizoriu, acolo se află un depozit pentru recuzita Teatrului de Nord până ce se va finaliza reabilitarea clădirii teatrului n.r.) după ce în comisiile de specialitate ale Consiliului Local nu au avut nimic de obiectat faţă de acest proiect de hotărâre.

El le-a reamintit că partidele româneşti nu s-au opus predării în folosinţă gratuită către Organizaţia Caritas a mai multor clădiri din Satu Mare în care aceasta are activităţi sociale (în principiu, hotărârile ce privesc un ONG precum Caritas nu ar trebui să fie luate în baza unor înţelegeri dintre partidele „româneşti” şi cele „maghiare”, dar în practică aceasta este o cutumă veche în Consiliul Local Satu Mare n.r.).

Mai mult, votul negativ al consilierilor UDMR-işti a venit imediat după un altul, la alt proiect de hotărâre, ceea ce l-a făcut pe Radu Roca să exclame, la fel cum face de obicei primarul Dorel Coica, că „UDMR frânează dezvoltarea economică a municipiului Satu Mare”!

În rest, în ciuda declaraţiilor şi obiecţiilor anterioare ale unora, majoritatea consilierilor locali, cu tot cu UDMR-işti, au aprobat rectificarea de buget ce prevede, printre altele, acordarea sumei de un milion de lei pentru clubul de fotbal Olimpia acum, la începutul noului sezon competiţional.

Singurii care s-au abţinut de la vot şi au arătat astfel consecvenţă în poziţia asumată de ei în problema bugetului au fost UDMR-iştii Lorand Magyar şi Vasile Fogel, care au criticat „lipsa de viziune” a conducerii Clubului Sportiv Municipal (din bugetul căruia a fost retrasă, de-altfel, suma de 330.000 lei), susţinând că acolo sunt angajaţi mai mulţi administratori decât sportivi şi, prin urmare, şi-au anunţat amândoi demisiile din Comitetul Director al clubului, la fel cum au procedat recent şi în cazul Olimpiei. 

 

1467 vizite
Distribuie pe