Locale Altele
Vineri, 1 Iulie 2022
Vin, 1 Iul 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Pregătiri pentru deszăpezirea drumurilor judeţene şi naţionale
Prefectura Satu Mare  - Vineri, 27 Noiembrie 2015

În vederea asigurării și menținerii stării de viabilitate a rețelei de drumuri județene pentru desfășurarea traficului rutier în condiții de siguranță a fost încheiată  procedura de achiziție publică “Întreținere curentă pe timp de iarnă a drumurilor județene (noiembrie 2015 - martie 2019)” între Consiliul Județean Satu Mare - Serviciul drumuri și transporturi din cadrul Direcției Tehnice al Consiliul Județean și operatorul economic S.C. TEHNIC ASIST S.R.L. din Botoșani.

Au fost încheiate contractele subsecvente pe drumurile județene între Județul Satu Mare și SC TEHNIC-ASIST SRL pe 4 loturi, după cum urmează:

Lotul I – zona Carei –Tășnad – 22 utilaje de intervenție pentru deszăpezire;

Lotul II – zona Supur – 16 utilaje de intervenție pentru deszăpezire;

Lotul III – zona Satu Mare - 22 utilaje de intervenție pentru deszăpezire;

Lotul IV – zona Oaș – 18 utilaje de intervenție pentru deszăpezire;

La ora actuală, după începerea ordinii de intrare in baze a utilajelor de deszăpezire, pe drumurile județene se găsesc 31 de utilaje de intervenție în cele 4 baze. Există stocuri tampon de materiale antiderapante de aprox.1.750 to. de nisip și 750 to. sare, acoperind necesarul de 100% pentru 14 zile de intervenție.

De asemenea, a fost încheiat un Program comun de măsuri pentru menținerea viabilității drumurilor județene în iarna anilor 2015 - 2016 între Serviciul drumuri și transporturi din cadrul Direcției Tehnice al Consiliul Județean în colaborare cu Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Satu Mare.

Există încheiat contract de prestări servicii de deszăpezire pe drumurile naționale din județul Satu Mare între CNADNR-DRDP Cluj cu operatorul economic SC INSTAL-ROSS cu sediul în Negrești Oaș.

Există stocuri tampon de materiale antiderapante de aprox.41 to. nisip din necesarul de 600 to. și 979 to. sare din necesarul de 3.744 to.

În cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Satu Mare din data de 14.10.2015 au fost prezentate măsurile pentru asigurarea bunei desfășurări  a activităților în perioada de iarnă. 

1026 vizite
Distribuie pe