Locale Altele
Joi, 25 Aprilie 2024
Joi, 25 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Aproape 2 milioane de lei, cadou de Crăciun pentru biserici
Florin Răchitan  - Marti, 15 Decembrie 2015

Reuniţi marţi în şedinţă extraordinară, consilierii judeţeni au votat aproape în unanimitate alocarea sumei de 1,9 milioane de lei cultelor religioase din judeţul Satu Mare care au solicitat sprijin financiar.

Acestea au avut timp până la începutul lunii decembrie să depună cereri pentru a obţine fonduri din bugetul judeţului, banii urmând să fie viraţi până la Crăciun.

Singurul care a luat cuvântul în cadrul şedinţei foarte scurte a fost consilierul PNL Alexandru Panea, dar numai pentru a-şi exprima nedumerirea în legătură cu modalitatea în care se acordă aceşti bani, fiind oarecum nemulţumit că proiectul de hotărâre a fost supus aprobării în cadrul unei şedinţe extraordinare, iar comisiile de specialitate nici nu au apucat să se întrunească pentru a da avize favorabile sau nu.

Cu toate acestea, când s-a ajuns la momentul votului, atât el, cât şi ceilalţi colegi ai săi liberali au ridicat mâinile, declarând că „nu doresc să lase impresia că nu susţin biserica”. Singurul care s-a abţinut de la vot a fost consilierul UDMR Ştefan Kaiser (de fapt, reprezentant al Forumului Democrat German, ales în CJ pe lista UDMR n.r.).

Banii aprobaţi în şedinţa de marţi vor merge, în general, pe cheltuieli de funcţionare ale bisericilor şi parohiilor, urmând să fie împărţiţi astfel: Cultul Ortodox – 903.000 lei, Cultul Romano-Catolic – 221.400 lei, Cultul Reformat – 423.200 lei, Cultul Greco-Catolic – 222.600 lei, Cultul Penticostal – 37.000 lei, Episcopia Evanghelică Luterană – 9.200 lei, Cultul Creştin Baptist Maghiar – 4.600 lei, Cultul Creştin Baptist Român – 50.000 lei, Cercul de Biserici Creştine Baptiste Maghiare din Hodod – 13.800 lei, Cultul Mozaic – 4.600 lei, Parohia Unitariană Satu Mare – 4.600 lei, Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea din Cămărzana – 2.000 lei, Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea din Halmeu – 2.000 lei, Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea din Decebal – 2.000 lei.

1473 vizite
Distribuie pe