Locale Altele
Joi, 23 Septembrie 2021
Joi, 23 Sept 2021
Bazinul olimpic şi mega-mall-ul de lângă dig rămân proiecte în aer
Florin Răchitan  - Joi, 17 Decembrie 2015

Întrunit în şedinţă ordinară, Consiliul Local Satu Mare a dezbătut joi o Hotărâre din anul 2008 a fostului consiliu, prin care s-a dat în folosinţă gratuită Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) un teren situat lângă digul Someşului, între Kaufland şi biserica ortodoxă, pe care ar fi trebuit să se construiască un bazin de înot – polo.

CNI a avut la dispoziţie un an de zile să realizeze construcţia respectivă, dar de atunci nu s-a făcut nimic în zonă, iar acum au apărut complicaţii juridice care pun sub semnul întrebării şi construcţia mega-mall-ului proiectat aproximativ în aceeaşi zonă.

Povestea e puţin mai veche şi durează din 1999, când conducerea de atunci a Primăriei a expropriat o parte a terenurilor din zonă pentru cauză de utilitate publică. Timp de aproape zece ani s-a tot discutat despre construirea unei săli polivalente acolo, apoi în 2008 s-a încercat prin CNI construirea unui bazin olimpic.

Nefiind realizată niciuna dintre investiţiile promise, foştii proprietari au dat în judecată Primăria Satu Mare, solicitând retrocedarea terenurilor respective, cu tot cu plata unor despăgubiri. Procesul se judecă acum în instanţă şi până la comunicarea unei sentinţe nu se poate face nimic acolo.

Între timp, actuala conducere a Primăriei a renunţat la ideea de a construi un bazin olimpic lângă dig, proiectând, în schimb, un complex sportiv pe strada Vulturului, în apropierea vechiului stadion Unio, astfel că terenul aflat în litigiu a fost eliberat, teoretic, de sarcini.

Doar că investitorii care ar dori să ridice mega-mall-ul lângă digul Someşului s-au bazat pe faptul că vor putea să concesioneze terenul respectiv de la Primărie. Acum au aflat că nu se mai pune problema aşa, de aceea trebuie, eventual, să reproiecteze construcţia sau să negocieze cu foştii proprietari ai terenului, în cazul în care aceştia vor avea câştig de cauză la tribunal, ceea ce este foarte posibil. Oricum, această nouă situaţie va cauza cel puţin întârzieri în proiectul de investiţie al mega-mall-ului.

1922 vizite
Distribuie pe