Locale Altele
Marti, 21 Mai 2024
Marti, 21 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Credit pentru reabilitarea centrului Careiului
Paul Sarvadi, Florin Răchitan  - Vineri, 27 Martie 2009

Consilierii locali careieni au aprobat în şedinţa de vineri bugetul municipiului pe anul 2009, care, în ciuda crizei, este aproape egal cu cel de anul trecut, în valoare de aproxmativ 350 miliarde lei vechi.

 

Principalele investiţii aprobate de consilierii locali îl constituie lucrările pentru reabilitarea totală a centrului oraşului, care va deveni în viitorul apropiat o zonă cochetă, după modelul centrelor civice din orăşelele vestice.

 

Proiectul cuprinde, printre altele, reabilitarea clădirii teatrului, transformarea actualei case de cultură într-un centru cultural mai complex şi construirea unui pasaj pietonal în paralel cu bulevardul principal al oraşului.

 

Finanţarea va fi asigurată în mare parte, de Agenţia de Dezvoltare Regională de Nord-Vest prin Programul Operaţional Regional, însă municipiul Carei are nevoie de fonduri proprii de 61 miliarde lei vechi, reprezentând partea de cofinanţare. Având în vedere faptul că administraţia locală nu dispune de această sumă, Primăria va solicita un credit de la băncile comerciale pentru a acoperi aceste costuri.

 

De asemenea, se va solicita şi o linie de credit pentru suma de 33 miliarde lei, necesară pentru alte investiţii importante pe care le are în vedere administraţia din Carei.

Tags: reabilitare  centru  carei  
1796 vizite
Distribuie pe