Locale Altele
Miercuri, 23 Iunie 2021
Mie, 23 Iun 2021
Primăria preia de la Armată un teren pentru sala polivalentă
Florin Răchitan  - Vineri, 4 Martie 2016

Întruniţi în şedinţă extraordinară, consilierii locali au aprobat vineri preluarea de către Municipiul Satu Mare a unui teren ce aparţinea Ministerului Apărării, în zona fostei cazărmi de pe strada Vulturului, unde Primăria vrea să construiască un complex sportiv cuprinzând sală polivalentă şi bazin olimpic de înot.

Transferul de teren a fost negociat de primarul Dorel Coica şi conducerea Ministerului Apărării Naţionale, care a acceptat să-l pună gratuit la dispoziţia Primăriei, iar aceasta are obligaţia ca în termen de patru ani să construiască acel complex sportiv.

Şedinţa extraordinară de vineri era cât p-aici să nu se mai ţină, deoarece lipsea cvorumul de două treimi dintre consilieri, necesar votării acestui proiect ce se referă la patrimoniul public. Lipseau consilieri de la toate partidele, astfel că cei prezenţi au început să-şi sune colegii să vină la şedinţă, în timp ce primarul a solicitat o amânare de un sfert de oră, pentru a le da posibilitatea absenţilor să ajungă la şedinţă.

Până la urmă situaţia a fost salvată de tânărul PSD-ist Adrian Miclea şi, surpriză, liberalul Cosmin Raţiu, pe care nu l-am mai văzut de câteva luni la şedinţele de Consiliu Local, cam de când s-a hotărât că nu el va fi candidatul PNL pentru Primăria Satu Mare.

Cu sosirea lor s-a realizat cvorumul, astfel că s-a putut anunţa începerea şedinţei, iar consilierii au votat în unanimitate acest punct de pe ordinea de zi. Oricum, acesta a fost singurul proiect de hotărâre aprobat, fiindcă celelalte trei, care se referă la noua organigramă a Primăriei Satu Mare şi a instituţiilor subordonate, au fost scoase de pe ordinea de zi, după ce la şedinţa anterioară UDMR-iştii şi liberalii au votat contra.

Justificarea pentru opoziţia faţă de aceste proiecte nu s-a schimbat de atunci. Ca o premieră bizară în administraţia publică din România şi, probabil, în toată lumea, întregul Consiliu Local al municipiului Satu Mare aşteaptă o sentinţă într-un proces programat la instanţa judecătorească sătmăreană, în care fostul primar şi actual candidat PMP la Primăria Satu Mare, Horea Anderco, cere anularea deciziei prin care a fost desfiinţat Serviciul pe care îl conduce, acesta devenind Birou, ceea ce înseamnă salariu mai mic pentru şef.

Prima înfăţişare în acest proces va fi săptămâna viitoare şi atât viceprimarul Radu Roca, cât şi reprezentantul consilierilor UDMR, Maskulik Csaba, au confirmat că se are în vedere convocarea unei noi şedinţe extraordinare a Consiliului Local după ce se va afla o eventuală sentinţă. Cel puţin, astea sunt aparenţele. 

1326 vizite
Distribuie pe