Locale Altele
Marti, 15 Iunie 2021
Marti, 15 Iun 2021
De luni se reiau lucrările pe Drumul Careiului
Florin Răchitan  - Joi, 31 Martie 2016

Drumul Careiului este deja o saga sătmăreană, dar reprezentanţii Primăriei promit că de luni se reiau lucrările de modernizare şi extindere a acestei artere de circulaţie care constituie, poate, cea mai importantă intrare în municipiul Satu Mare.

La şedinţa ordinară de joi, consilierul local UDMR Maskulik Csaba a întrebat ce se întâmplă cu Drumul Careiului, deoarece demult nu a mai văzut nici un utilaj acolo, sugerând că există o legătură între întârzierea de acolo şi lucrările de reabilitare a străzilor din Satu Mare, care sunt executate de aceeaşi firmă (Tehnic Asist, pentru dujmani n.r.) şi care, astfel, nu se poate ocupa de Drumul Careiului fiindcă nu are capacitatea tehnică şi umană necesară.

Şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Satu Mare, Szucs Zsigmond, i-a răspuns că lucrările vor reîncepe de luni, firma dislocând deja utilajele grele la faţa locului, iar investiţia se va finaliza la termen, până la sfârşitul acestui an.

Tot în şedinţa de joi s-a găsit răspunsul şi pentru sursa banilor pentru finalizarea lucrărilor la parcările din Micro 17 şi cartierele Carpaţi I şi II, pentru care şi-a făcut griji foarte mari opinia publică în ultima vreme (not).

Aşa cum se fac rectificări de buget de câte 3, 4 sau de mai multe ori pe an, aşa s-a făcut şi acum, fiind retrasă suma de 8 milioane din cele 20 milioane alocate iniţial pentru reparaţiile de trotuare (pe hârtie), iar banii au fost alocaţi pentru parcările din cartierele amintite. Bineînţeles, acelaşi Maskulik Csaba a fost musai să precizeze că în felul acesta nu vor mai fi reparate unele trotuare în acest an, după care a ridicat mâna frumos, iar proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate.

Un alt subiect anunţat dinainte ca fiind cu foarte mare scandal, şi pentru care s-a prezentat la şedinţă chiar şi şeful galeriei Olimpiei, Ciprian Bretan, a fost demiterea preşedintelui Clubului Olimpia, Dan Băbuţ, din cauza rezultatelor slabe obţinute de echipă în ultima vreme.

Schimbarea acestuia se poate face, într-adevăr, pe baza unui proiect de hotărâre iniţiat de oricare consilier local, care a fost ales tocmai pentru a duce la îndeplinire asemenea lucruri, adică asta e treaba pentru care îşi ia indemnizaţia de şedinţă. În realitate, însă, după o şedinţă în care toate proiectele de hotărâre au fost propuse exclusiv de primarul Dorel Coica, absent  din motive medicale, consilierul UDMR Magyar Lorand a luat cuvântul la finalul şedinţei, la punctul „Diverse”, propunând verbal, deci fără nici un material scris şi înaintat forurilor decidente, ca Dan Băbuţ să fie schimbat din funcţie.

După acest show, imediat ce camerele de filmat ale televiziunilor locale au încetat transmisia în direct, Magyar Lorand şi Dan Băbuţ s-au întreţinut foarte cordial, râzând şi glumind împreună cu fostul preşedinte al Clubului Sportiv Municipal, Vasile Fogel, care este tocmai cercetat de DNA pentru jmekeriile din mandatul trecut. 

Tags: drumul careiului  lucrari  babut  olimpia  sedinta  consiliu local  satu mare  
1038 vizite
Distribuie pe
blecat in trafic SM
news alert....! Pana la alegerile locale se va mai contrui un pod peste Somes ! Pilonii vor fi facuti de doi rromi beneficiari de ajutor social,iar tablierul va fi pus cu ocazia instalarii noului primar ! Al patralea pod va fi facut pana la alegerile parlamentare....
2016-04-01 10:26:26