Locale Altele
Duminica, 3 Decembrie 2023
Dum, 3 Dec 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Începe noul program de reabilitare termică a blocurilor
Leontina Volosciuc  - Miercuri, 1 Aprilie 2009

Asociaţiile de proprietari din municipiul Satu Mare, interesate de reabilitarea termică a blocurilor, se pot înscrie în program la Biroul Energetic din cadrul Primăriei începând de luni, 6 aprilie.

Primarul Iuliu Ilyes a precizat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că finanţarea lucrărilor va fi asigurată în procent de 50% de către Guvern, 30% de către municipalitate, iar un procent de 20% va fi contribuţia asociaţiilor de proprietari.

Potrivit proiectului de reabilitare, se vor izola termic pereţii exteriori ai blocurilor de locuinţe, se vor înlocui ferestrele şi uşile exterioare şi se va asigura termo-hidroizolarea terasei ori a planşeului peste ultimul nivel.

Pentru a se putea demara aceste lucrări de reabilitare, Primăria trebuie să inventarieze şi să identifice tipurile de blocuri existente în municipiu, după care se vor întocmi proiectele de reabilitare termică ce vor conţine, printre altele, anul construcţiei şi materialele folosite la ridicarea blocurilor. Primarul a mai precizat că accesarea banilor necesari reabilitării şi intrarea în program se vor face la finalizarea proiectelor.

Tags: reabilitare  termica  blocuri  
1449 vizite
Distribuie pe