Locale Altele
Joi, 24 Iunie 2021
Joi, 24 Iun 2021
Taxa de salubrizare da, regulamentul ba
Florin Răchitan  - Joi, 2 Aprilie 2009

După mai multe tentative eşuate, consilierii locali sătmăreni au aprobat, în sfârşit, în cadrul şedinţei extraordinare de joi, taxa specială de salubrizare pe care vor trebui s-o plătească toţi sătmărenii care nu au încheiate contracte cu Florisal.

 

Conform proiectului de hotărâre aprobat de Consiliul local, valoarea taxei de salubrizare va fi de 8 lei/lună/persoană. Plata se va face pe baza declaraţiei pe proprie răspundere pe care trebuie s-o depună la Finanţele Locale toţi cei care nu au încheiat contracte cu Florisal.

Cei care au deja asemenea contracte semnate nu mai trebuie să-şi facă griji, ei vor continua să plătească direct la Florisal pentru serviciile de salubrizare.

 

Taxa specială intră în vigoare începând cu data de 1 mai 2009, ceea ce înseamnă că sătmărenii au la dispoziţie 30 de zile, adică până la sfârşitul lunii mai, să depună declaraţiile în care să specifice câte persoane locuiesc în fiecare apartament sau casă.

Cei care nu vor depune la timp sau vor completa declaraţiile cu date false, riscă amenzi cuprinse între 500 şi 1.000 RON.

 

Taxa poate fi plătită trimestrial, iar cei care vor întârzia cu plata acesteia, vor suporta şi penalităţi. Primarul Iuliu Ilyes a precizat că administraţia locală dispune de o bază de date în care pot fi depistaţi sătmărenii care se eschivează de la plata serviciilor de salubritate. Ei nu vor scăpa fără amendă.

 

În cadrul aceleiaşi şedinţe extraordinare a Consiliului local a fost supus dezbaterii un proiect de hotărâre privind regulamentul de salubrizare al municipiului Satu Mare, un document care ar urma să reglementeze în viitor întreaga activitate de salubrizare a oraşului şi care ar urma să constituie baza pentru organizarea oricărei licitaţii în acest domeniu.

Momentul a fost de cascadorii râsului, având în vedere că acest proiect a fost iniţiat de primarul Iuliu Ilyes, după ce, anterior, consilierii PD-L iniţiaseră un proiect similar, dar sub altă formă.

Confruntaţi cu perspectiva de a dezbate în două şedinţe succesive două proiecte de hotărâre diferite, dar iniţiate pe aceeaşi temă, consilierii locali au respins „la mustaţă”, cu un număr de voturi „pentru” şi „contra” aproape egal, proiectul propus de primar, urmând să mai dezbată acest subiect la şedinţa de săptămâna viitoare.

Tags: taxa  salubrizare  regulament  
2651 vizite
Distribuie pe