Locale Altele
Vineri, 7 Mai 2021
Vin, 7 Mai 2021
Începe reabilitarea clădirii din curtea Liceului German
Florin Răchitan  - Miercuri, 6 Aprilie 2016

Primarul Dorel Coica a predat miercuri amplasamentul firmei care se va ocupa de reabilitarea clădirii din curtea Liceului German „Johann Ettinger”, unde vor fi amenajate 15 săli noi de clasă, la cele mai moderne standarde.

Este vorba despre un vechi cămin pentru nefamilişti, care a fost lăsat în paragină încă din primii ani de după Revoluţie. În prezent, clădirea constituie chiar pericol public, având toate uşile şi geamurile sparte, iar pe un balcon a crescut ditamai copacul.

Despre reabilitarea ei se vorbeşte de ani de zile, iar la un moment dat fosta conducere a Primăriei a avut intenţia de a amenaja acolo din nou un cămin pentru nefamilişti sau bloc de locuinţe ANL.

”Într-un cămin de nefamiliști pot locui și oameni foarte serioși, dar și anumite persoane care nu știu dacă ar fi fost binevenite în curtea acestui liceu. Eu am fost cel care m-am opus, și am declanșat un scandal la momentul respectiv, apoi s-a renunțat la acest proiect și mă bucur că s-a întâmplat aşa.

Au venit anii următori, când am ajuns primar am avut dese discuții cu doamna director cu privire la utilitatea acestei clădiri și am reușit. Este un lucru bun, face parte din proiectul meu de susținere a învățământului, lucru pe care-l voi face și în continuare”
- a declarat primarul Dorel Coica.

La rândul ei, directoarea Liceului German, Maria Reiz, s-a declarat încântată de faptul că „Acest corp va fi destinat învățământului primar din școala noastră. Suntem extrem de fericiți că, după foarte mulți ani, această ruină din curtea liceului nostru se va transforma într-o clădire unde copiii vor avea posibilitatea să învețe în condiții normale”.

Valoarea totală a investiţiei este de 2,6 milioane de lei, fondurile fiind asigurate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, iar lucrările trebuie finalizate până în 2017.

Tags: liceu  german  cladire  reabilitata  
951 vizite
Distribuie pe