Locale Altele
Sambata, 29 Ianuarie 2022
Sam, 29 Ian 2022
Coica își acuză contracandidații că bannerele lor sunt ilegale
Florin Răchitan  - Miercuri, 20 Aprilie 2016

Primarul Dorel Coica a anunțat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă că bannerele uriașe instalate recent pe Casa de Modă de către cei doi contracandidați ai săi, Adrian Cozma și Kereskenyi Gabor, nu au autorizație de la Primărie și încalcă prevederile unei Hotărâri de Consiliu ce limitează la minim afișajul cu caracter electoral în oraș, mai cu seamă că nici nu a început încă oficial campania electorală.

”Prin cele două mash-uri se încalcă legislația. Domnii de la UDMR au cerut în mod expres acum un an să modificăm legislația afișării pe domeniul public și acum constat că tocmai ei au încălcat-o. Respectiv, domnul Kereskenyi și cu domnul Cosma. Deci acele mash-uri care sunt afișate pe Casa de Modă aveau nevoie de o autorizație de la Urbanism, dar nu o au. Acum îl întreb pe domnul Kereskenyi că tocmai dânsul nu respectă legea, după ce dânsul a cerut în mod expres, în Consiliul Local, tot în calitatea dânsului de parlamentar, să nu se aprobe afișajul electoral? Dar dânsul a încălcat primul legislația și cu acel mash și cu restul panourilor afișate prin oraș” – a arătat primarul Dorel Coica.

El a precizat că ar trebui să amendeze proprietara clădirii pe care s-a realizat afișajul fără aprobarea de rigoare (Cooperativa Interra n.r.), dar nu intenționează să aplice vreo sancțiune, deoarece valorea amendei ar începe de la 30.000 de lei și nu dorește cauzeze asemenea probleme financiare, interpretabile ca un act de răzbunare electorală, unui agent economic important din municipiul Satu Mare.

“E o chestiune de bun simț și vom lăsa la latitudinea populației să-I sancționeze pe cei doi candidați la Primăria Satu Mare, care încalcă tocmai prevederile Hotărârii de Consiliu Local asupra cărora ei înșiși au insistat” - a afirmat edilul-șef.

”Singura lor problemă este că s-a anunțat viteza vântului de 50-60 km/h și văd că mash-urile acelea fluturau foarte tare. Să nu-i fluture de tot de acolo! Eu numai pentru asta mă tem că știți, de la etajul acela, în cădere, să nu aibă leziuni” – a încheiat, ironic, primarul Dorel Coica.

Tags: bannere  electorale  casa de moda  kereskenyi  cozma  
1233 vizite
Distribuie pe