Locale Altele
Duminica, 13 Iunie 2021
Dum, 13 Iun 2021
Prima clădire inaugurată în aeroportul modernizat
Florin Răchitan  - Joi, 28 Aprilie 2016

Vechea Unitate Militară din cadrul Aeroportului Satu Mare a fost reabilitată şi modernizată şi va fi de acum înainte clădire administrativă, în care-şi va desfăşura activitatea cea mai mare parte a personalului TESA, dar şi angajaţii instituţiilor colaboratoare, inclusiv SRI.

Aceasta este prima clădire finalizată în cadrul proiectului mai amplu de modernizare a întregului aeroport sătmărean şi a fost inaugurată joi dimineaţa de preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, împreună cu managerul public al judeţului, Nicolae Bura, şi directorul aeroportului, Nicolae Fechete.

„În 1936, prin Decret Regal, a fost înfiinţat Aeroportul Internaţional Satu Mare, dar a fost nevoie de 40 de ani până să fie amenajată o pistă betonată şi să fie construită o clădire modernă, după standardele acelor vremuri. Acum, după alţi 40 de ani, modernizăm şi extindem aeroportul sătmărean după standardele europene actuale” – a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef.

El a precizat că întreaga investiţie este realizată din fonduri europene, iar termenul de finalizare a lucrărilor este sfârşitul lunii iunie, când aeroportul modernizat trebuie să devină operaţional la întreaga capacitate.

Directorul Nicolae Fechete se aşteaptă la o creştere considerabilă a traficului aerian şi, implicit, a activităţii din aeroport, deoarece tocmai se poartă negocieri cu diferite companii aeriene pentru ca din vară să opereze şi zboruri internaţionale de pe aeroportul din Satu Mare.

Tags: cladire  administrativa  inaugurare  aeroport  
2265 vizite
Distribuie pe