Locale Altele
Sambata, 9 Decembrie 2023
Sam, 9 Dec 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Adrian Ștef a prezentat bilanțul mandatului său
Florin Răchitan  - Miercuri, 4 Mai 2016

În premieră pentru județul Satu Mare, președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, a prezentat miercuri, în cadrul unui briefing de presă, raportul cu realizările acestei instituții din mandatul ce tocmai se încheie.

Potrivit datelor prezentate, în ultimii patru ani valoarea totală a investițiilor de orice fel, din diferite surse de finanțare (fonduri guvernamentale, buget propriu, credite sau fonduri europene) se ridică la 169 milioane euro, ceea ce l-a determinat pe managerul public al județului Satu Mare, Nicolae Bura, să constate că aceasta este cea mai mare sumă din istoria postdecembristă.

Adrian Ștef a mulțumit tuturor colaboratorilor din conducerea Consiliului Județean, făcând referiri speciale la vicepreședintele Mircea Govor, consilierilor județeni, angajaților din aparatul propriu și din instituțiile subordonate, subliniind că fără munca susținută a acestora nu s-ar fi putut realiza tot ce și-a propus actuala conducere la începutul mandatului, în 2012.

El a înșirat, apoi, domeniile în care s-au făcut cele mai importante investiții, respectiv sumele aferente fiecărui domeniu.

Astfel, în Sănătate au fost investiţi 14.700.000 euro, prin proiecte europene au fost atrase 78.100.000 de euro, în modernizarea a 270 de km de drumuri județene s-au investit 55.800.000 euro, 11.800.000 euro au fost investiţi în extinderea și modernizarea aeroportului sătmărean, în cultură au fost investiţi 417.000 euro, cultele au primit 860.000 de euro, în turism au fost investiți 765.000 de euro, în sistemul social 154.000 euro, în educaţie 2.396.000 euro, iar în sport 253.600 euro.

“Am avut numeroase întâlniri cu locuitorii judeţului în timpul implementării diferitelor proiecte. Am observat că sătmărenii au avut răbdare, au fost înţelegători şi au văzut că noi, cei din Consiliul Judeţean ne-am străduit în acestă perioadă să mișcăm lucrurile în județ“ – a afirmat Adrian Ștef.

Întregul raport de activitate a fost editat și publicat în patru volume, câte unul pentru fiecare an al mandatului, precum și în formă prescurtată într-o broșură, iar toate materialele pot fi consultate la sediul Consiliului Județean și în instituțiile aparținătoare acestuia. 

Tags: bilant  consiliu  judetean  satu mare  activitate  mandat  adrian stef  
1753 vizite
Distribuie pe