Locale Altele
Sambata, 19 Iunie 2021
Sam, 19 Iun 2021
Patru străzi vor fi modernizate în cartierul Curtuiuş din Satu Mare
Florin Răchitan  - Luni, 16 Mai 2016

Primarul Dorel Coica a predat luni dimineaţa amplasamentul pentru lucrările de modernizare ce urmează să se desfăşoare pe patru străzi de pământ din zona Curtuiuş, la ieşirea din municipiul Satu Mare.

Este vorba despre străzile Curtuiuş 1 şi 4, Agricultorilor şi Busuiocului, valoarea investiţiei este de 5 milioane de lei, iar lucrările sunt planificate să dureze 24 de luni, dar edilul-şef este încrezător că vor termina mai repede.

„La fel ca celelalte lucrări pe care le-am făcut în ultima vreme, şi în cazul acestor drumuri de pământ se va face modernizare totală, ceea ce înseamnă inclusiv introducerea tuturor cablurilor electrice, de telefonie sau orice alte cabluri într-un canal tehnic subteran, astfel că acestea nu vor mai atârna pe stâlpii de pe stradă. Mai urmează să modernizăm şi celelalte străzi de pământ din zonă, care deocamdată nu au nici nume, dar am început cu acestea patru, care sunt cele mai mari şi mai importante din cartier” – a declarat primarul Dorel Coica.

Reprezentanta firmei executante Drum Construct SRL, Otilia Balint, a explicat că străzile ce intră acum în modernizare au lungimi diferite şi lăţimi de câte 6-7 metri, iar pe marginile lor vor fi amenajate trotuare, şanţuri betonate, canal tehnic şi accese standard spre curţile caselor.

Tags: strazi  pamant  curtuius  modernizare  
2544 vizite
Distribuie pe
raulco
Cam tarziu domnilor,mult prea tarziu...
2016-05-16 11:54:22