Locale Altele
Joi, 30 Noiembrie 2023
Joi, 30 Nov 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Noii subprefecţi ai judeţului şi-au ocupat posturile
Florin Răchitan  - Vineri, 10 Aprilie 2009

Ca la şedinţele de pe vremuri cu prezentarea planurilor cincinale, sala mare a Palatului Administrativ s-a dovedit a fi neîncăpătoare la ceremonia de depunere a jurământului a celor doi subprefecţi noi ai judeţului Satu Mare, Aurelia Fedorca şi Gabriel Leş.

 

La eveniment a fost prezentă, practic, toată conducerea judeţului, precum şi parlamentarii PSD, dar şi senatorul UDMR Tiberiu Gunthner, europarlamentarul Ioan Mircea Paşcu, şefi de instituţii şi primari, în special din Ţara Oaşului.

 

La începutul festivităţii, directorul general din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, Constantin Mihart, a dat citire Hotărârilor de Guvern prin care foştii subprefecţi Octavian Lazin şi Ştefan Gati sunt trecuţi în mobilitate, devenind inspectori guvernamentali, iar în locul lor sunt numiţi temporar, până la organizarea unui concurs pentru ocuparea definitivă a posturilor, Aurelia Fedorca şi Gabriel Leş.

 

În discursurile de după depunerea jurământului, noii subprefecţi numiţi de PSD au mulţumit partidului pentru încrederea acordată, dând asigurări că îşi vor îndeplini atribuţiile cu maximă seriozitate. Aurelia Fedorca s-a declarat onorată de postura de a fi prima femeie numită în această funcţie în istoria postdecembristă a judeţului, declarându-se mulţumită de consecvenţa cu care, în ultimii ani, politicienii promovează femei în funcţii importante în administraţia publică. 

 

Reamintim că Aurelia Fedorca s-a făcut remarcată în calitate de preşedinte al Organizaţiei de Femei a PSD Negreşti-Oaş, în timp ce Gabriel Leş a fost viceprimar al municipiului Satu Mare, în actualul mandat fiind ales în Consiliul Local.

 

Odată cu numirea lor în funcţie se încheie, practic, schimbarea conducerii la nivelul Prefecturii Satu Mare. Conform înţelegerii dintre cele două partide din coaliţia guvernamentală, postul de prefect a fost atribuit reprezentantului PDL, Radu Giurca, în timp ce PSD a primit cele două posturi de subprefect.

Tags: aurelia  fedorca  gabriel  les  subprefect  
2340 vizite
Distribuie pe