Locale Altele
Miercuri, 6 Iulie 2022
Mie, 6 Iul 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Prima ședință de Consiliu Local sub noua putere
Florin Răchitan  - Joi, 30 Iunie 2016

Consiliul Local Satu Mare și-a ținut joi prima ședință în noua formulă rezultată în urma scrutinului din 5 iunie și a luat primele măsuri concrete, care erau de așteptat după declarațiile din campania electorală.

Cu toate că oficial a fost ședință extraordinară, pe ordinea de zi au fost neobișnuit de multe puncte, toate referindu-se la schimbări în componența unor comisii de specialitate sau ale unor consilii de administrație ale diferitelor instituții subordonate Primăriei Satu Mare, dar ședința s-a terminat cam în zece minute, toate proiectele fiind aprobate în unanimitate de consilieri, ca și cum nu ar exista nici un fel de opoziție.

Majoritatea punctelor de pe ordinea de zi s-au referit la numirea unor reprezentanți ai noii puteri in consiliile de administrație ale diferitelor instituții publice  “ca să supravegheze transparența cheltuirii banilor publici”, iar punctele mai sensibile au fost lăsate la urmă, în caz că s-ar fi gândit cineva să facă scandal (nu a fost cazul n.r.).

La final, au fost votați reprezentanții Consiliului Local în conducerile clubului de fotbal Olimpia Satu Mare și Clubului Sportiv Municipal. În principiu, e vorba de readucerea gărzii vechi la conducere, dar aceasta este doar prima etapă, deoarece noii reprezentanți în consiliile de administrație ale celor două cluburi vor vota ulterior președinții și pe toți ceilalți membri cu funcții de conducere, cu salarii babane.

Se știe deja că UDMR-istul Vasile Fogel va fi reinstalat la conducerea CSM Satu Mare (a-pro-pos, noul primar Kereskenyi Gabor a recunoscut că în urma auditului făcut la club nu s-a găsit nici un leu datorie către nimeni, spre deosebire de 2012, noa bosomeg n.r.), în timp ce în CA al clubului Olimpia au fost aleși, așa cum era de așteptat, Magyar Lorand, legendarul Catrinel Raț și reprezentantul suporterilor, Ciprian Bretan. 

Tags: sedinta  consiliu  local  prima  
2144 vizite
Distribuie pe