Locale Altele
Marti, 28 Septembrie 2021
Marti, 28 Sept 2021
Soluție provizorie pentru fluidizarea traficului
Florin Răchitan  - Vineri, 15 Iulie 2016

Comisia de Circulație de pe lângă Primăria Satu Mare a decis vineri adăugarea unei benzi suplimentare de circulație pentru autovehiculele care trec Podul Golescu spre Intersecția Crinul.

Măsura este provizorie și va fi aplicată de miercurea viitoare în fiecare zi între orele 11.00 – 17.00, adică în perioada cu cel mai intens trafic, când mulți șoferi se îndreaptă de la locurile de muncă de pe malul drept al Someșului spre cartierele de pe malul stâng.

Benzile vor fi delimitate cu ajutorul Poliției Rutiere și marcate zilnic cu borne care vor fi îndepărtate după ora 17, când traficul va reveni pe benzile de circulație obișnuite.

Prin această măsură autoritățile încearcă să decongestioneze circulația din oraș, Podul Golescu urmând să preia o parte din traficul ce se desfășoară în mod normal pe Podul Decebal, unde se produc acum ambuteiaje frecvente din cauza lucrărilor de reparații capitale.

Cel puțin până la terminarea lucrărilor pe Podul Decebal, se vor aplica restricții de circulație suplimentare pe Podul Golescu. De exemplu, începând chiar din acest week-end va fi interzisă urcarea pe pod dinspre strada Lalelei din Micro 16. De asemenea, va fi interzisă întoarcerea în Intersecția Crinul pentru a reveni pe Podul Golescu.

Prezent la ședința Comisiei de Circulație, reprezentantul firmei Tehnic Asist, cea care execută lucrările de lărgire a Drumului Careiului și amenajare a sensului giratoriu de la magazinul Dedeman, a anunțat că aceste lucrări vor dura încă cel puțin trei săptămâni, dar vor lua măsuri ca să evite ambuteiajele de genul celui care a avut loc în urmă cu două zile.

Astfel, Tehnic Asist și-a arătat disponibilitatea de a lucra și în timpul nopții, precum și în week-end-uri, pentru a nu mai bloca majoritatea benzilor de circulație în timpul zilei. Aceeași deschidere pentru munca în timpul nopții a arătat-o și firma din Zalău care lucrează pe Podul Decebal, dar aceasta încă nu a prezentat un grafic temporal în acest sens. 

Tags: benzi  circulatie  pod  golescu  crinul  
2598 vizite
Distribuie pe