Locale Altele
Marti, 5 Iulie 2022
Marti, 5 Iul 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Primele contre despre “moștenirea grea” în Consiliul Județean
Florin Răchitan  - Luni, 18 Iulie 2016

Fostul președinte al Consiliului Județean, Adrian Ștef, și-a învățat lecția de la cei care au fost în opoziție în timpul mandatului său și i-a atacat cu propriile lor arme chiar în prima ședință ordinară a forului de conducere al județului, anunțându-se încă de pe acum ca fiind liderul actualei opoziții.

Ședința ordinară de luni a fost convocată, în principal, pentru a vota reprezentanții Consiliului Județean în consiliile de administrație ale diferitelor instituții sau asociații subordonate sau partenere ale Județului Satu Mare (surpriză!!! numiri politice, adică persoane desemnate de fiecare partid politic reprezentat în Consiliul Județean, pentru că… surpriză! așa funcționează sistemul, asta se învață la orele de Educație Civică în clasa a VIII-a în școala generală. Noa, cine-ar fi crezut?!?).

La fel, însă, ca în mandatul trecut, partea interesantă a fost la punctul “Diverse” de la finalul ședinței, când am asistat la prima contră adevărată între fosta și actuala conducere a Consiliului Județean.

Copiind, practic, strategia fostei opoziții, Adrian Ștef s-a plâns că a primit textele proiectelor de hotărâre doar cu o oră înainte de începerea ședinței Consiliului Județean, astfel că nu a a avut posibilitatea să studieze cum se cuvine conținutul acestora pentru a vota în cunoștință de cauză, semn că aspectele de care s-au plâns foștii opozanți nu s-au schimbat nici la aproape două luni de când ei au preluat puterea.

În replică, actualul președinte al Consiliului Județean, Pataki Csaba, a atras atenția că fosta conducere a cheltuit deja 86% din banii “unui anumit capitol” din bugetul județului Satu Mare, astfel că nu mai sunt fonduri pentru eventuale rectificări bugetare, plângându-se de “moștenirea grea”.

Au mai fost două momente importante în ședința de luni. Primul a fost “rezolvat” repede de actuala conducere, când mai mulți consilieri județeni, atât de la putere, cât și din opoziție, au ridicat problema reabilitării drumului Tășnad – Santău, precum și a așa-numitei Autostrăzi a Codrului, mai ales pe porțiunea între Satu Mare și Homoroade, vorbind ca și cum s-ar fi născut ieri pe planeta asta și ca și cum nu ar fi știut care-i situația cu drumurile respective, începând să profite și ei, la fel ca și colegii lor din Consiliul Local Satu Mare, de transmisiunea în direct asigurată de televiziunile locale.

Președintele Pataki le-a explicat că acestea sunt cuprinse în finanțările Programului Național de Dezvoltare Locală (cu fonduri asigurate încă de Guvernul Ponta, prezentate pe larg în toată presa locală pe tot parcursul acestui an, whatever...), dar procedura de atribuire a lucrărilor e un pic mai complicată, în condițiile în care e aproape sigur că una dintre firmele participante la licitații, Tehnic Asist (despre care circulă zvonuri, fără dovezi, că ar fi apropiată de unul dintre foștii lideri ai PSD Satu Mare n.r.) va depune contestație, astfel că, deocamdată... nu se poate. Cât timp nu se poate? Nu se știe, deocamdată ;))

Celălalt moment notabil al ședinței de luni a fost deja obișnuitul atac al academicianului Virgil Enătescu la adresa managerei Spitalului Județean, Marcela Papici, pe motiv că serviciul de urgențe al instituției spitalicești nu este asigurat la standardele la care ar trebui, iar intervențiile de cardiologie au fost sistate odată cu expirarea contractului medicului care asigura aceste intervenții.

De asemenea, Virgil Enătescu a anunțat că Spitalul Județean Satu Mare este infectat cu bacteriile care au provocat decesul victimelor de la #colectiv și “va căuta el” dovezile analizelor care certifică acest lucru. Managerul Marcela Papici nu a mai avut ocazia să răspundă la aceste acuzații, deoarece președintele Pataki Csaba a trecut la anunțarea noilor reprezentanți ai CJ în conducerea clubului de fotbal Olimpia Satu Mare (acolo-s banii n.r.).  

Tags: sedinta  consiliu  judetean  satu mare  
2558 vizite
Distribuie pe