Locale Altele
Joi, 20 Ianuarie 2022
Joi, 20 Ian 2022
Noa, va fi LIDL! Consiliul Local a aprobat supermarketul.
Florin Răchitan  - Vineri, 19 August 2016

După lupte seculare care au durat o lună, după isterizarea opiniei publice sătmărene cu ceea ce toţi cei implicaţi direct în scandal considerau a fi false probleme, Consiliul Local Satu Mare a dat undă verde, în şedinţa extraordinară de vineri, proiectului de construcţie al celui de-al doilea supermarket LIDL din Satu Mare, la Cap Pod Golescu.

De data aceasta alianţa UDMR+PNL, care formează o majoritate firavă în Consiliul Local, nu a mai riscat nimic, pentru a nu păţi ca data trecută, când le-a mai lipsit un singur vot pentru a trece proiectul, astfel că acum i-au chemat din concediu pe toţi consilierii lor, astfel că nu s-a mai pus problema vreunei respingeri.

De asemenea, consilierii PSD s-au mai „înmuiat” şi au votat şi ei pentru, după liderul lor de grup, Radu Roca, a ţinut să precizeze că nu au fost niciodată împotriva realizării investiţiei, doar au dorit să asigure un răgaz reprezentanţilor concernului german şi celor ai Bisericii Ortodoxe să negocieze condiţii acceptabile pentru ambele părţi.

De-altfel, la şedinţa de vineri a Consiliului Local a mai fost prezent doar un singur preot, care nici nu a luat cuvântul, neavând nimic de obiectat, semn că, de voie de nevoie, părţile implicate în conflict au ajuns la o înţelegere.

Până la urmă, proiectul a fost votat aproximativ în forma iniţială propusă de LIDL, adică magazinul urmează să fie amplasat cu spatele spre Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, cu o modificare minoră ce prevede amplasarea unei perdele vegetale între magazin şi biserică, pentru a masca spaţiul de depozitare a mărfurilor.

De asemenea, reacţionând la obiecţiile prezentate în şedinţa anterioară de către reprezentanţii ALDE, s-a propus introducerea unui punct suplimentar în proiectul de hotărâre, ce stabileşte în termeni destul de vagi obligativitatea companiei LIDL de a implementa, pe cheltuiala sa, un sistem de semaforizare în noul sens giratoriu ce va fi amenajat în Intersecţia Crinul, dacă „după o perioadă” se va constata că circulaţia maşinilor în zonă va fi prea afectată de fluxul de pietoni.

Astfel, proiectul LIDL a fost aprobat cu votul majorităţii consilierilor, inclusiv al celor de PSD, singurul care a rămas consecvent poziţiei sale exprimate în şedinţa anterioară fiind tânărul arhitect Robert Pugner de la ALDE. La fel ca data trecută, el s-a abţinut, în timp ce colegii săi de partid au lipsit de la şedinţă, bifând o absenţă convenabilă pentru toată lumea. 

Tags: lidl  proiect  aprobat  
3979 vizite
Distribuie pe