Locale Altele
Marti, 28 Septembrie 2021
Marti, 28 Sept 2021
Drum Expres Turda - Satu Mare
Florin Răchitan  - Miercuri, 14 Septembrie 2016

Compania Naţională de Administrare a Drumurilor Naţionale şi Autostrăzilor din România a prezentat un masterplan cu principalele artere de circulaţie pe care, teoretic, doreşte să le construiască până în 2032.

Potrivit acestuia, un drum expres cu patru benzi ar urma să facă legătura între Satu Mare şi Turda, prin Cluj, dar şi cu Bistriţa, printr-un alt drum rapid ce s-ar intersecta în apropiere de Livada. De acolo, un traseu ar continua până la Vama Halmeu, iar o altă ramificare ar ajunge până la Vama Petea, ocolind municipiul Satu Mare prin partea de Nord, ceea ce presupune şi construirea până atunci a şoselei de centură a oraşului.

Drumul Expres Halmeu – Turda, plus Bistrița – Petea, va fi în lungime totală de peste 320 de km și va costa circa 1.713,21 milioane de euro. Drumul are ca termen de execuție anul 2032.

Celor care-şi pun foarte mari speranţe în asemenea proiecte pe hârtie, le reamintim că în ultimul deceniu s-a tot vorbit de drumul expres Baia Mare – Satu Mare – Nyiregyhaza, inclusiv la întâlnirile la nivel înalt ale oficialităţilor din cele două ţări, dar acum nu mai suflă nimeni nici un cuvânt despre acel proiect. 

Tags: drum  expres  satu mare  turda  
2546 vizite
Distribuie pe