Locale Altele
Marti, 28 Septembrie 2021
Marti, 28 Sept 2021
Patru benzi la coborârea de pe Podul Decebal spre Burdea
Florin Răchitan  - Luni, 3 Octombrie 2016

În cadrul conferinței de presă pe care conducerea Primăriei Satu Mare a susținut-o luni, viceprimarul Adrian Albu a anunțat că lucrările la Podul decebal sunt în stadiu final, iar circulația va fi redeschisă pe toate benzile podului începând cu data de 10 octombrie.

În aceste zile, în funcție și de condițiile meteorologice, se mai lucrează la câteva rosturi de dilatație, se reface trotuarul de pe partea stângă în direcția dinspre Intersecția Burdea și se înlocuiesc stâlpii de iluminat stradal.

În continuare se vor mai face lucrări la trotuarul de pe partea cealaltă, însă acestea nu vor mai afecta circulația pe pod, iar în perioada imediat următoare se are în vedere amenajarea a patru benzi de coborâre de pe pod spre Burdea, concomitent cu lărgirea Bulevardului Octavian Goga prin adăugarea unei benzi suplimentare, lucrările începute acolo și întrerupte în mandatul trecut având acum deja toate autorizațiile necesare.

Astfel, la coborârea de pe Podul Decebal, șoferii vor avea la dispoziție două benzi spre Octavian Goga, o bandă spre Bulevardul Cloșca și o altă bandă spre Drumul Careiului.

Tot în cadrul conferinței de presă de luni s-a anunțat că săptămâna viitoare se va inaugura noua stradă a Digului, ce va direcționa circulația din Micro 16 spre Drumului Careiului, iar până la sfârșitul acestei luni se va putea circula și pe strada Diana.

O veste mai puțin bună este, însă, că lucrările de amenajare la parcările din Micro 17 și Carpați I, respectiv Carpați II, începute de fostul primar Dorel Coica, nu vor fi continuate în acest an, deoarece “unele persoane din Primărie” au suspiciuni în privința legalității atribuirii acestor lucrări și se pare că au început și unele investigații de natură penală în acest sens. Deocamdată, noua conducere a Primăriei a făcut doar puțină ordine pe terenurile pe care au fost demolate garajele construite ilegal.

Tags: patru  benzi  pod  decebal  
3134 vizite
Distribuie pe
Chereches Mircea
Are cineva idee cum se pot amenaja 4 benzi in locul celor trei? In afara cazului ca ar face 4 din 3 la coborare (ceea ce ar duce la ingustarea benzilor, deci aglomeratie, masini f aproape una de alta, acrosari, etc) sau se ia o banda din cele de urcare dinspre Burdea si se fac 3 de coborare?!
2016-10-04 11:27:26