Locale Altele
Miercuri, 19 Mai 2021
Mie, 19 Mai 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Comuna Petrești – Mica Germanie a Sătmarului – dată ca exemplu la nivel național - VIDEO
DIGI 24  - Vineri, 7 Octombrie 2016

Sătmărenii știu demult că Petrești este un model în ceea ce privește gospodărirea unei comune, iar acum a aflat și toată țara. Colegii de la DIGI 24 au făcut un reportaj drăguț în localitatea respectivă, iar materialul a fost preluat în această săptămână în presa națională. Să vină Like-urile!

O comună din Satu Mare şi-a câştigat renumele de Mica Germanie. Arată ca un oraş cochet, are o şcoală modernă, cămin de bătrâni şi zonă de agrement. Edilii au amenajat chiar şi un parc industrial, în cadrul căruia oferă facilităţi pentru investori. Toate, cu bani europeni.

Reţele de canalizare şi apă potabilă, drumuri asfaltate şi o sală de sport cu 180 de locuri - sunt câteva dintre investiţiile făcute cu bani europeni în comuna Petreşti. Localitatea cu 1.300 de oameni, majoritatea şvabi, se laudă cu facilităţi la care unele oraşe poate doar visează. Nu a fost însă uşor.

Trei ani la rând, Petreştiul a fost desemnat de Consiliul Judeţean "Cea mai curată şi bine gospodărită comună din judeţul Satu Mare".

O singura problemă întâmpină autorităţile: depopularea comunei. Mulţi dintre localnici au plecat în Germania, iar populaţia este îmbătrânită.

Tags: petresti  comuna  mica  germanie  


2276 vizite
Distribuie pe
stefan
de ce nu publicati comentariile ?
Spre Petresti sunt dirijate toate ajutoarele , etc.,etc.
Cum mai poate concura alte comune amarate ....cu comuna Petresti ?
2016-10-10 13:41:53